Budú víkendové búrky pokračovať? Meteorológovia varujú, tieto dni nebudú len o teplom, slnečnom počasí

NETKY.SK • 6 Máj 2024, 12:15 • 2 min
Budú víkendové búrky pokračovať? Meteorológovia varujú, tieto dni nebudú len o teplom, slnečnom počasí

Pokojný víkend miestami sprevádzali búrky. Zatiaľ čo Partizánske potrápili zaplavené cesty, českých susedov zasiahla supercela s krupobitím. Meteorológovia varujú pred ďalšími ojedinelými búrkami aj počas pondelka, približuje iMeteo.

slovakia

left justify in out

Pondelok (6. 5.) bude polojasný oblačný. Slovenskí meteorológovia hlásia teplo, 23 až 28 stupňov Celzia. Konkrétne, na západnom Slovensku má byť malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 13 až 10 a najvyššie denné 22 až 25 stupňov C.

Na strednom Slovensku malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 12 až 7 a najvyššie denné 20 až 24 stupňov C. Na východnom Slovensku takisto malá oblačnosť. Najnižšie ranné teploty 12 až 8 a najvyššie denné 20 až 24 stupňov C.

Prehánky a búrky

Ako uvádza portál iMeteo, na severe Slovenska možno očakávať prehánky. Búrky sa však môžu vyskytnúť vo všetkých kútoch krajiny, prízvukujú meteorológovia.

Búrky poznačili aj prvý májový víkend, najvýraznejšia bola sobota. Počasie spôsobilo škody v Partizánskom, kde voda v mestskej časti Návojovce zaplavila cesty a pivnice domov.

Nedeľa bola v ohľade búrok na Slovensku pokojnejšia. Horšie to však bolo v Českej republike. V oblasti mesta Hradec Králové zaznamenali supercelu s krupobitím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TA3 / iMeteo.sk, TASR, Foto: freepik (ilustračné foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies