Bude očkovanie proti COVID-19 na Slovensku povinné a bude sa za vakcíny platiť?

NETKY.SK • 11 November 2020, 18:28 • 2 min
Bude očkovanie proti COVID-19 na Slovensku povinné a bude sa za vakcíny platiť?

Očkovanie proti novému koronavírusu, resp. proti ochoreniu COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, by malo byť bezplatné.

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva Marek Krajčí rovnako tvrdí, že očkovanie nebude povinné. Po rokovaní vlády povedal, že máme vďaka Európskej únii už nakontrahovaných 2,44 milióna očkovacích dávok od firmy Pfizer.  Najprv ich ale musí mať k dispozícii samotná EÚ.

 

 

Minister dodal, že takto máme dopredu dohodnutých viac ako 17 miliónov vakcín od šiestich rôznych výrobcov. Ich čerpanie bude však závisieť od dispozície. "Pokiaľ tie vakcíny nebudeme potrebovať, samozrejme, nikto nevie, kedy ktorá vakcína príde, budeme ich dávať do bazáru," prezradil minister s tým, že Slováci takto dali do bazáru vakcínu od Johnson & Johnson. 

 

Bazár je metóda, ktorá rieši stav, že štáty majú nakontrahovaných viac dávok, než reálne využije. Štáty v systéme bazáru môžu dávky dávať do systému naspäť. Zo zásobníka si tak iné štáty môžu dávky odkupovať podľa ich potrieb.

 

Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť na shop.netky.sk.

 

https://www.netky.sk/clanok/europska-komisia-chce-kupit-300-milionov-davok-vakcinyPrečítajte si aj ďalší článok o vakcínach proti koronavírusu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies