Ak zostane Matovič vo vláde, SaS má jasné požiadavky

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 12:40 • 2 min
Ak zostane Matovič vo vláde, SaS má jasné požiadavky

Ak predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) ostane po svojej prípadnej demisii naďalej pôsobiť ako člen vlády, má strana Sloboda a Solidarita (SaS) jasné požiadavky.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii tšéf liberálov Richard Sulík povedal, že chce mať vo vláde troch ministrov. Strana by si v takom prípade podľa jeho slov nárokovala na rovnaké ministerstvá, aké v súčasnosti má, teda na rezorty školstva, hospodárstva a zahraničných vecí.


Predseda SaS zopakoval, že ak Matovič do stredy 24. marca nepodá demisiu, SaS pozastaví platnosť koaličnej zmluvy. Zároveň nechce rozširovať počet členov vlády. Narážal tým na možné vytvorenie pozície vicepremiéra pre boj s korupciou pre Matoviča. „Nevidíme dôvod na to, aby sa na tomto niečo menilo. V strane sme naďalej ochotní rokovať o rekonštrukcii vlády a ak príde pozvánka k rokovaciemu stolu od premiéra, prijmeme ju,” ozrejmil Sulík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies