Zvolen zdolal Banskú Bystricu 4:2

NETKY.SK • 28 Október 2012, 19:31 • 2 min
Zvolen zdolal Banskú Bystricu 4:2

Zvolen zdolal Banskú Bystricu 4 2 - Hokej HKM Zvolen zvíťazil v 15. kole Tipsport extraligy po troch treninách nad HC'05 Banská Bystrica 4 2 (2 0, 1 1, 1 1).

slovakia

left justify in out

img

HKM Zvolen zvíťazil v 15. kole Tipsport extraligy po troch treninách nad HC'05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 1:1, 1:1).


Pohronskému derby opäť svedčila výborná prajná kulisa a z nej väčšinu času viac ťažili domáci. Tabuľkové prognózy ich predurčovali na rolu jasného favorita a 'rytieri' ju aj dlho spĺňali. Po úvodnej tretine viedli 2:0, v 16. min po Huňadovom tečovaní strely Výborného, o 31 sekúnd pridal ďalší gól po strele forhendom P. Zuzin a bolo jasné, kto vysadol pevnejšie na koňa. 

Vstup do druhej tretiny však domáci podcenili, nielenže nevyužili zostávajúcich 40 sekúnd presilovky, ale onedlho aj inkasovali. Samostatný nájazd s bekhendovým blafákom po vysunutí od Lampera premenil v 22. min Nemček a prilial benzínu do ohňa očakávanej drámy. 

strednej časti hry sa zrodili dva závažné momenty, Zvolenčania premárnili presilovku o dvoch hráčov trvajúcu 104 sekúnd, čo ich však nerozhodilo a následne v 32. min M. Jurík v páde pohotovo skôroval. Na druhej strane sa 'baranom' podobný 'kúsok' nepodaril, aj keď v závere dvadsaťminútovky hrali 70 sekúnd taktiež s dvojnásobnou presilovkou, výhodu dvoch hráčov trestuhodne premárnili a na bránku, okrem Jána Sýkoru, ani raz nevystrelili. 

Prevahu domácich v skóre, šanciach i početnosti striel odrážala štatistika a pre hostí priaznivo ani zďaleka nevyznievala. Napriek tomu si nádej udržiavali s jedinou neznámou, či zo seba vyžmýkajúkontaktný gól. V 45. min jasnú pozíciu spálil L. Jurík a bol aj v situácii, keď videorozhdca riešil puk v naklonenej bránke a zvolenský gól neuznal. 

Hostia sa napokon v 51. min dočkali, po chybe v rozohrávke vystrelil od modrej Češík a vyrazený puk Šimun usmernil do siete. Túžba po vyrovnaní narástla, domácim zasa zväzoval ruky strach o víťazstvo a nemusel, keby Chovan dve minúty pred koncom využil jasnú šancu. Na výsledku sa už potom v prospech 'rytierov' podpísala power play hostí s 52 sekundami, v tej poslednej spečatil výsledok do prázdnej bránky Škvaridlo. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies