Giro d'Italia: Hrôzostrašný pád v 4. etape iba pár metrov pred cieľom! Wackermann skončil v nemocnici

NETKY.SK • 7 Október 2020, 07:55 • 2 min
Giro d'Italia: Hrôzostrašný pád v 4. etape iba pár metrov pred cieľom! Wackermann skončil v nemocnici

CATANIA - Za pád cyklistov Lucu Wackermanna a Etienna van Empela tesne pred koncom utorkovej 4. etapy 103. ročníka Giro d'Italia môže televízna helikoptéra.

slovakia

left justify in out

Luca Wackermann (Vini Zabú-Brado-KTM) a Etienne van Empel (Vini Zabú-Brado-KTM) spadli 800 metrov pred cieľom 4. etapy Giro d’Italia 2020. Podľa organizátorov podujatia to zapríčinila televízna helikoptéra, ktorá letela príliš nízko a doslova odfúkla bariéry rovno do cesty obom pretekárom. Informovala o tom agentúra AFP.

 

 

Talian upadol do bezvedomia

Pád bol taký silný,  že ani jeden z jazdcov sa nedokázal bez pomoci postaviť na nohy a obaja ostali ležať na zemi až kým k nim neprišli zdravotníci. 

 

Talian Wackermann po páde upadol do bezvedomia a museli ho previezť do nemocnice. "Lucu priviezla sanitka. Vôbec nič si nepamätal," povedal športový riaditeľ tímu Francesco Frassi. Dodal, že Luca je už pri vedomí, avšak jeho zdravotný stav je vážny. 

 

img

 

Helikoptéra letela príliš nízko

„Helikoptéra letela príliš nízko a vietor z nej odfúkol bariéry. Wackermann bol prevezený do nemocnice, nebol pri vedomí. Bariéry neboli dobre upevnené. Má zlomenú lícnu kosť a porezaný pod bradou. Je pri vedomí, ale nepamätá si, aby spadol, alebo aby bol na Giro d’Italia. Teraz pôjde na röntgen,“ povedal generálny manažér tímu Angelo Citraccapre televíziu RAI.

 

Súvisiaci článok: Giro d'Italia: Saganovi ušlo víťazstvo v 4. etape len o milimetre, lídrom ostáva Portugalčan Almeida

 

Jeho tímový kolega, Holanďan Van Empel vyviazol len so škrabancami. Na sociálnej sieti Twitter uviedol, že je okay a má iba trochu porezané prsty. "Nie som si istý, čo sa naozaj stalo, ale z ničoho nič bariéry spadli do našej skupiny. Teraz sú moje myšlienky s mojím spolujazdcom Lucom a dúfam, že čoskoro budeme počuť dobré správy,“ napísal Empel v príspevku. 

 

 

Oboch pretekárov klasifikovali a môžu pokračovať v pretekoch. Piata etapa je na programe v stredu 7. októbra.

 

Mohlo by vás zaujímať: Giro d'Italia má nového lídra, Sagan počas stúpania na Etnu šetril sily

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies