Slováci sa pred Poľskom pripravujú v Martine, v hre sú aj miestenky na OH v Tokiu

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 07:45 • 2 min
Slováci sa pred Poľskom pripravujú v Martine, v hre sú aj miestenky na OH v Tokiu

MARTIN - Desiatka reprezentantov Slovenska v atletike sa aktuálne pripravuje na sústredení v Martine pred víkendovými neoficiálnymi majstrovstvami sveta v štafetách, ktoré sa uskutočnia v poľskom Chorzówe.

slovakia

left justify in out

Miešaná štafeta na 4 x 400 m v Poľsku okrem čo najlepšieho výsledku bude bojovať aj o účasť na OH v Tokiu. V hre je ešte osem miesteniek - získajú ich zatiaľ nekvalifikované krajiny postupom do finále. Ak aj po víkendovom podujatí v Chorzówe ešte zostanú neobsadené pozície, rozhodovať budú najlepšie časy dosiahnuté do 29. júna 2021.

 

img


Ako informuje oficiálny web Slovenského atletického zväzu (SAZ), v Martine trénujú Slováci dvojfázovo - predpoludním spoločný nácvik zameraný na vylepšovanie štafetových odovzdávok, popoludní je príprava individuálna.

 

"Na každom tréningu si odovzdávky nasnímame na video a po večeri ich analyzujeme na 30 až 50-minútovom stretnutí tímu. Rozoberáme chyby, hľadáme možnosti, ako sa im vyhnúť, debatujeme o špecifikách štafetovej taktiky. V minulosti sa nič také nerobilo," prezradil Marcel Lopuchovský ako koordinátor štafetového projektu Chorzów 2021 a osobný kouč Ivety Putalovej.

 

 

Naši reprezentanti 
Okrem nej sú súčasťou štafety bojujúce o OH aj Alexandra Bezeková, Emma Zapletalová, Daniela Ledecká, Oliver Murcko, Šimon Bujna, Martin Kučera a Patrik Dömötör. Slováci, ak sa nič neočakávané nestane, by v Chórzowe mali štartovať v zložení Murcko, Putalová, Zapletalová a Bujna. Rozbehy sú na programe v sobotu 1.5. od 21.22 h, finále o deň neskôr o 19.20 h.

 


V Poľsku bude mať Slovensko zastúpenie aj v miešanej štafete na 2x (2x 400 m). V sobotu 1. mája by o 21.08 h mali bežať Ledecká s Dömötörom, v tíme sú aj Miroslav Marček a Andrea Švecová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona