GAMING PRÍBEH: Môj sused dôchodca trávi svoj voľný čas na virtuálnom bitevnom poli

NETKY.SK • 5 Február 2022, 15:00 • 2 min
GAMING PRÍBEH: Môj sused dôchodca trávi svoj voľný čas na virtuálnom bitevnom poli

Krížovky a iné bežné aktivity, ktorými si dôchodcovia obvykle vypĺňajú voľný čas, u neho nenájdeme. S väčšou pravdepodobnosťou ho však môžeme nájsť v hernom svete World of Tanks.

slovakia

left justify in out

Nikdy by som nepovedal, že môj sused Karol je vášnivý hráč. Spočiatku som si myslel, že svoj voľný čas trávi lúštením krížoviek, sudoku a podobných aktivít, ktoré nie sú časovo náročné a je možné sa k nim kedykoľvek vrátiť, resp. je možné ich pozastaviť alebo pauznúť, ako by sme povedali v našom hernom svete. O jeho hernom zážitku s tankmi som sa dozvedel len nedávno, a preto som sa rozhodol zistiť viac o jeho hernom živote.

 

Ako sa to všetko začalo? Aký bol tvoj úvod do herného sveta?

 

Môj syn hrával často futbalové hry (FIFA) na hernej konzole PlayStation 2, no neskôr prišiel čas na upgrade techniky. Zostali sme aj naďalej verní hernej konzole od Sony a zakúpili sme si PlayStation 4. K tomu sme si kúpili VR zariadenie a zameriavací ovládač pre VR, ktorý sa dá využiť na viacero spôsobov.

 

img

 

V hernom obchode som pozeral na hry, ktoré by ma mohli zaujať. Podarilo sa! World of Tanks (skrátene WoT) som našiel dokonca v kategórii Free Games (zadarmo k stiahnutiu). Hru som si už hneď na začiatku zamiloval aj napriek tomu, že bola v angličtine. Celkovo ma hra zaujala najmä preto, že mi pripomína staré dobré časy počas mojej základnej vojenskej služby. K môjmu úspechu by som pripomenul svoj dosiahnutý 1 600 „average damage (priemerné poškodenie)“ počas zápasov. Získal som vyše 200 tankov, ktoré som si postupným hraním odomkol.

 

WoT hrávam veľmi rád a často. Musím povedať, že do hrania investujem veľa svojho voľného času. Hraniu sa venujem najviac v zimnom období. Počas neho zabudnem na akékoľvek negatívne správy, čo sa týka pandémie, krízy a podobne. Mám rád svoj online svet, kde mám mnoho herných kamarátov, s ktorými sa radi rozprávame aj o živote, rodine a iných súkromných veciach.

 

Zaradil si do svojho herného harmonogramu aj iné hry?

 

Určite áno. Napriek tomu, že WoT je moja najobľúbenejšia hra, rád si zahrám aj iné hry, hlavne pohybové. Rád si zahrám tie hry, ktoré vyžadujú akýkoľvek typ pohybu a rýchlej reakcie vo VR. Zapojím si VR headset a idem do virtuálneho sveta. Ide o také menšie rozcvičenie tela a zároveň získavanie bodového hodnotenia. Športové hry mi pripomínajú mladosť, keď som aktívne hrával rôzne športy: basketbal, futbal, stolný tenis a mnoho iných.

 

Čo robievaš, keď sa prepneš do offline režimu?

 

Svoj voľný čas trávim nielen na virtuálnom bitevnom poli, ale aj vo svojom vlastnom záhradnom poli, kde ako vášnivý záhradkár pestujem mnoho zeleniny, ovocia a iných plodín. Rád si prispôsobujem svoje prostredie a vytváram si vlastné technické vychytávky, ktoré mi uľahčujú život a prispievaju k zveľadovaniu môjho obytného prostredia.

 

Som aktívny človek, ktorý netrávi svoj voľný čas len hraním na hernej konzoly. V mladosti som veľa cestoval a objavoval zaujímavosti rôznych krajín. Dnes sa už venujem športu len rekreačne. Medzi moje obľúbené patria bicyklovanie a plávanie. Dalo by sa povedať, že som domáci ´kutil´. Rád si vytváram svoje vlastné nástroje a zlepšováky. Niekedy sa inšpirujem internetovými tutoriálmi. Tieto kreatívne nástroje a vychytávky využívam pri práci na dvore alebo pri majstrovaní.

 

Medzi moje záľuby patrí aj varenie. Mám niekoľko zaujímavých receptov, ktoré som získal počas cestovania.  

 

img

 

Na záver by som dodal, že by sme mali viac komunikovať a spoznávať ľudí, v blízkosti ktorých žijeme. Možno budete prekvapení, čo sa o svojich blízkych susedoch dozviete vy.

 

Možno vás zaujme: GAMING PRÍBEH: „So streamovaním pre verejnosť som spočiatku nerátal,“ prezradil Xardasmo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies