Šéfka AI na Ukrajine: Amnesty International sa spreneverila svojim hodnotám a šíri dezinformácie

NETKY.SK • 6 August 2022, 11:50 • 2 min
Šéfka AI na Ukrajine: Amnesty International sa spreneverila svojim hodnotám a šíri dezinformácie

KYJEV - Po ukrajinskom prezidentovi Volodymorovi Zelenskom skritizovala Amnesty International aj jej ukrajinská šéfka.

slovakia

left justify in out

Regionálna riaditeľka medzinárodnej ľudskoprávnej organizácie Amnesty International (AI) na Ukrajine Oksana Pokaľčuková rezignovala na svoju funkciu po kritike AI na adresu ukrajinských ozbrojených síl. Informovala o tom v sobotu agentúra Reuters. Správa, ktorú AI vo štvrtok vydala, podľa nej nijakým spôsobom nezohľadňovala pozíciu ukrajinského ministerstva obrany. Uviedla to na na sociálnej sieti Facebook.

 

Prečítajte si aj: Šeliga ostro o Sulíkovi aj Matovičovi, napriek tomu vyzýva na dohodu: Ide o záchranu našej krajiny!

 

img


„Výsledkom tohto organizácia nevedomky vytvorila materiál, ktorý znel ako podpora pre ruské naratívy. V úsilí chrániť civilistov sa táto štúdia stala nástrojom propagandy. Bolí ma to priznať, ale s vedením Amnesty International sme sa nezhodli na hodnotách. Preto som sa rozhodla z organizácie odísť," oznámila Pokaľčuková. 

 

„Neexistuje žiadna okolnosť, ani len hypoteticky, na základe ktorej by sa akýkoľvek ruský útok voči Ukrajine stal oprávneným. Agresia proti nášmu štátu je nevyprovokovaná, invazívna a teroristická," vyhlásil k téme včera prezident Zelenskyj a obvinil Amnesty International z toho, že svojím konaním priamo „podporuje Rusov a ich teroristické činy." 

 

Viac: Volodymyr Zelenskyj: Amnesty International svojimi klamstvami podporuje terorizmus

 

img

 

Odborníci z AI boli svedkami toho, že ukrajinskí vojaci si “de facto“ základne vytvorili aj v piatich nemocniciach a 22 školách, ktoré boli síce zatvorené, no nachádzali sa v obývaných oblastiach. AI zverejnila aj zoznam lokalít, v ktorých ukrajinské armáda vystavila civilné obyvateľstvo nebezpečenstvu. Ide o 19 miest a obcí v Charkovskej a Mykolajivskej oblasti a na Donbase.

 

Celú správu AI si môžete prečítať tu: Hovorili Rusi pravdu? Z tejto veci obviňuje Ukrajinu medzinárodná organizácia na ochranu ľudských práv!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies