Zubizarreta už nie je športovým riaditeľom FC Barcelona

NETKY.SK • 5 Január 2015, 18:01 • 2 min
Zubizarreta už nie je športovým riaditeľom FC Barcelona

BARCELONA - Andoni Zubizarreta už nie je športovým riaditeľom španielskeho futbalového klubu FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

O ukončení spolupráce v pondelok informoval jeho doterajší zamestnávateľ. K zmene pristúpil prezident Barcy Josep Maria Bartomeu. V reakcii na túto udalosť po štyroch mesiacoch svojho pôsobenia odstúpil Zubizarretov asistent Carles Puyol. 

 

Päťdesiattriročný niekdajší brankár Zubizarreta v ostatnom období čelil kritike za výkony posíl aj čerstvo potvrdený ročný zákaz transferov pre porušenie príslušných medzinárodných pravidiel. 

 

Rozhodnutie prišlo deň po ligovej prehre Kataláncov 0:1 v San Sebastiáne s miestnym Realom Sociedad. Barcelona nevyužila šancu vyšvihnúť sa nad Real Madrid na čelo tabuľky Primera División. Zaostáva o jeden bod a rival z metropoly má zápas k dobru. 

 

"Moja funkcia stojí a padá na prezidentovej vôli," povedal ešte v nedeľu Zubizarreta a k zákazu transferov dodal: "´Barto´ vie o tej situácii viac." Barcelona oznámila, že jej šéf bude mať v stredu tlačovú besedu. 

 

Barcelona 30. decembra prehrala svoje odvolanie u Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne v záležitosti nesprávnej registrácie mladých hráčov. Kauza vyvstala vo februári 2013, Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) preukázala u 10 hráčov do 18 rokov nezrovnalosti pri zápise do akadémie Barcelony. 

 

"Blaugranas" budú bez posíl až do januára roku 2016 a tie najčerstvejšie zatiaľ príliš nepresvedčili. Uruguajský útočník Luis Suárez po príchode z FC Liverpool a uplynutí dištancu dal v deviatich ligových dueloch jediný gól, belgický obranca Thomas Vermaelen (predtým Arsenal Londýn) zo zdravotných dôvodov ešte ani nenastúpil a brazílsky zadák Douglas (do leta 2014 FC Sao Paulo) si zahral iba tri razy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies