Mesto Košice ruší silvestrovský program

NETKY.SK • 21 December 2021, 20:22 • 2 min
Mesto Košice ruší silvestrovský program

KOŠICE – Mesto Košice úplne ruší plánovaný silvestrovský program. Pre TASR to uviedol jeho hovorca Vladimír Fabian, nakoľko k definitívnemu rozhodnutiu dospeli až po konzultácii s regionálnymi hygienikmi.

slovakia

left justify in out

Dodal, že okrem už dávnejšie odrieknutého Detského Silvestra v Historickej radnici nebudú môcť zorganizovať ani ohňovú šou. Pripravená bola namiesto ohňostroja, čo by podľa magistrátu bolo ekologickejším spôsobom osláv nového roka.

 

img

 

V súvislosti s iniciatívou Únie miest Slovenska, v rámci ktorej rôzne samosprávy venujú ušetrené peniaze útulkom podotkol, že mesto Košice v tomto roku vyčlenilo historicky najviac peňazí na podporu občianskych združení (OZ), ktoré sa venujú túlavým zvieratám. „V rozpočte na rok 2021 bolo vyčlenených celkovo 185 000 eur, z ktorých 65 000 eur bolo rozdelených práve najväčším OZ,“ dodal, že peniaze vyčlenili pre Úniu vzájomnej pomocí ľudí a psov, Malú Farmu a Psy ulice. Zvyšok predstavovali náklady spojené so spustením novej karanténnej stanice.

 

„Ak by mesto chcelo peniaze z rozpočtu viazané na kultúrne podujatia využiť na iný účel, museli by to schváliť poslanci na niektorom z nasledujúcich rokovaní mestského zastupiteľstva,“ doplnil Fabian.

 

Možno vás zaujme: Žiadne oslavy ani ohňostroj v meste Bratislava



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies