Pápež František odsúdil "zvrátenú nenávisť" antisemitských útokov

NETKY.SK • 8 Marec 2019, 17:20 • 2 min
Pápež František odsúdil "zvrátenú nenávisť" antisemitských útokov

VATIKÁN - "Zvrátenú nenávisť", ktorá sa ukrýva za vlnou antisemitských útokov v rôznych častiach sveta, odsúdil pápež František počas piatkovej audiencie členov Amerického židovského výboru (AJC) u hlavy katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

Prekonať túto nenávisť však dokáže vzájomný dialóg medzi rozličnými náboženstvami, zdôraznil najvyšší pontifex, píše agentúra AP.

 

František podotkol, že ich stretnutie sa koná v čase čoraz viac sa rozširujúcej "klímy zla a zlosti, v ktorej sa zakoreňuje zvrátená nenávisť".

 

img

 

Upozornil i na to, že pre kresťanov je každá forma antisemitizmu "odmietnutím vlastného pôvodu - teda úplným protirečením si".

 

Audiencia sa uskutočnila niekoľko dní po tom, ako pápež rozhodol, že Vatikán na jar budúceho roku sprístupní svoje archívy z čias druhej svetovej vojny a pontifikátu pápeža Pia XII., kritizovaného za to, že mlčal o holokauste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies