Zlyhanie lietadiel oneskorilo návrat delegácie z obradu v Smolensku

NETKY.SK • 12 Október 2010, 07:07 • 2 min
Zlyhanie lietadiel oneskorilo návrat delegácie z obradu v Smolensku

Zlyhanie lietadiel oneskorilo návrat delegácie z obradu v Smolensku - Politika Prvá dáma Poľska Anna Komorowská a príbuzní obetí leteckej havárie pri Smolensku dnes bezpečne pristáli vo Varšave po tom, čo technické problémy s dvoma lietadlami spôsobili od

slovakia

left justify in out

img

Prvá dáma Poľska Anna Komorowská a príbuzní obetí leteckej havárie pri Smolensku dnes bezpečne pristáli vo Varšave po tom, čo technické problémy s dvoma lietadlami spôsobili odklad ich návratu zo smútočného obradu.
      Technické zlyhania zabránili jednému z lietadiel delegácie odštartovať a donútili druhý stroj vrátiť sa do Varšavy. K incidentom došlo po obrade na pamiatku havárie spred šiestich mesiacov, pri ktorej zahynuli poľský prezident Lech Kaczynski, jeho manželka a ďalších 94 ľudí.
      Prvá dáma Poľska Anna Komorowská a jej ruská partnerka Svetlana Medvedevová sa v nedeľu zúčastnili obradu spolu so 170 príbuznými obetí leteckej tragédie, ktorá sa stala na smolenskom letisku v západnom Rusku.
      Hovorca poľskej poprednej leteckej spoločnosti LOT dnes informoval, že technické problémy s dvoma lietadlami spôsobili odklady návratu delegácie z Ruska.
      "Boeing 737, v ktorom sa mala vrátiť prvá dáma a rodinní príslušníci, nemohol vzlietnuť pre zlé fungovanie zapaľovania motora, ktoré bolo odhalené pred štartom," uviedol hovorca aerolínií LOT.
      "Náhradný Boeing 737 sa musel vrátiť do Varšavy kvôli problému s generátorom elektriny," pokračoval vo vysvetľovaní hovorca.
      Miestne médiá informovali, že Komorowská a väčšina príbuzných obetí sa vrátili menším lietadlom Embraer brazílskej výroby dnes napoludnie, pričom štartovali z letiska v bieloruskom meste Vitebsk pri hraniciach s Ruskom.
      Zvyšok čakajúcej delegácie sa mal vrátiť do Poľska neskôr, v priebehu dnešného dňa.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies