Moslimovia jej zabili členov rodiny, ona sa rozhodla, že im po zvyšok života bude slúžiť z lásky k Bohu

NETKY.SK • 6 Marec 2020, 05:57 • 2 min
Moslimovia jej zabili členov rodiny, ona sa rozhodla, že im po zvyšok života bude slúžiť z lásky k Bohu

Odkiaľ sa berie nenávisť? Musí mať nejaký vážny, naozaj vážny dôvod alebo ju má moc spustiť aj niečo menej hlboké? Jedno viem určite - začína sa to v srdci, myseľ povolí myšlienku a tie ďalšie prichádzajú už akosi rýchlo a zastaviť sa ich nikto nepokúša. Než sa potom človek nazdá, jeho vnútro je napustené jedom, a ak si nedá pozor, usmrtí ho.

slovakia

left justify in out

Viacero druhov umierania
Nehovorím, prirodzene, o smrti telesnej, je však viacero druhov umierania a dovolím si vyhlásiť, aj keď to možno bude odvážne, že tie sú horšie. Kým o tej fyzickej je upovedomený každý a je možnosť oplakať ju, o tých iných nie je počuť a nie je ich ani vidieť. Slza sa nevyroní, svet ide ďalej.


Ona, tá, ktorej sa to týka, mala dôvod zomrieť, a predsa sa rozhodla žiť.

 

img

 

Musela si kľaknúť
Sedemnásťročná Mary Khoury v období dospievania vídala násilie a plač. Dožila sa totiž občianskej libanonskej vojny. Jej rodina bola donútená kľaknúť si pred dom, ktorý predtým nazývali domovom a v ktorom sa zaiste udialo veľa tepla, porozumenia a spoločného odsýpania času.


Vodca moslimských fanatikov držal v ruke zbraň a hompáľal ňou sem aj tam, pričom oči jasne prezrádzali odpor.


Vyhrážka znela jasne a nepripúšťala nič, iba pritakanie. Vraj ak neopustia kresťanstvo a nepodrobia sa ich náboženstvu, výstrel je istý.

 

Bezvládne telo
Mary v rozhodujúcom okamihu premýšľala o Ježišovi - pamätala na Jeho voľbu, spomínala na akt záchrany, ktorý zahŕňal potupu na kríži.


Vieru nezaprela, dokonca pevne povedala, že ak ju má vodca v úmysle zabiť, nech tak spraví.


A skutočne, pištoľ vydala zvuk a Marino telo sa zviezlo bezvládne na tvrdú zem.

 

img

(Ilustračné foto)

 

Červený kríž
O dva dni neskôr sa dedinou prehnala skupina pomocníkov z Červeného kríža. Tá našla Mary nažive, ležala s rozpaženými rukami, pretože guľka jej poškodila miechu. Nemohla končatinami viac pohnúť, vykonávanie fyzickej práce bolo pre ňu navždy zakázané.


Ona však pochopila, že človek, a to bez rozdielu, je stvorený pre nejaký zámer. Niekto má stavať dom a dožičiť tak manželom hŕbu lásky a spomienok. Iný píše knihy alebo vytvára texty piesní, a slová z jedného aj druhého sa zabodávajú do duší. A ona?
„Obetujem svoj život za moslimov. Za takých, ktorí podrezali hrdlo môjmu otcovi, dobodali moju matku a potom sa pokúsili zabiť aj mňa. Môj život bude modlitbou za nich."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies