V komisii na prešetrenie smrti Lučanského nebude žiadny advokát! Objaví sa tam však zástupca médii

NETKY.SK • 5 Január 2021, 10:37 • 2 min
V komisii na prešetrenie smrti Lučanského nebude žiadny advokát! Objaví sa tam však zástupca médii

BRATISLAVA - Slovenská advokátska komora (SAK) nevyužila možnosť nominovať svojho kandidáta do komisie, ktorá sa má zaoberať úmrtím policajného exprezidenta Milana Lučanského.

slovakia

left justify in out

SAK informovala aj ministerku 

Dôvodom sú prebiehajúce trestné stíhania. Vyplýva to z listu, ktorý v sobotu 2. januára adresovala SAK ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí).

 

img

 

Nahradenie 

Tá v pondelok 4. januára na tlačovej konferencii informovala, že miesto kandidáta SAK v komisii venovala zástupcovi médií, ktorým sa stal Ján Petrovič z portálu Aktuality.sk.

 

Vyjadrenie advokátskej komory 
"SAK je za otvorenie poctivej celospoločenskej diskusie o podmienkach výkonu väzby v SR, využívanie tohto inštitútu a dodržiavanie princípu primeranosti a zdržanlivosti v trestnom práve," uviedol v liste ministerke predseda SAK Viliam Karas.

 

img

 

Dodal, že by pri zriadení komisie by SAK privítala nadrezortnú spoluprácu a bola by ochotná v rámci medzirezortnej spolupráce poskytnúť svojich odborníkov.

 

Kandidáti z NRSR 
Do kontrolnej komisie, ktorá má prešetriť úmrtie policajného exprezidenta Milana Lučanského boli nominovaní Juraj Krúpa (OĽaNO), Milan Laurenčík (SaS), Petra Hajšelová (Sme rodina), Marián Saloň (Smer-SD), Mariana Kotleba (ĽSNS) a Denisa Saková (Hlas-SD).

 

Viac sa dozviete: Smrť Lučanského by mali po návrhu Kollára prešetrovať aj poslanci Kotleba či Saková

 

Denníky, prezidentka aj zahraničie 

Súčasťou komisie budú aj nominanti kancelárie prezidentky a kancelárie verejnej ochrankyne práv. Okrem portálu Aktuality bude mať svojho nominanta v komisii aj denník Pravda, jej členmi budú aj dve inštitúcie zo zahraničia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies