Rangers sa vrátili na vrchol, sú šampiónmi Škótska

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 10:18 • 2 min
Rangers sa vrátili na vrchol, sú šampiónmi Škótska

Škótska Premiership má nového vládcu. Po dlhých rokoch dominancie glasgowského Celticu sa z titulu tešia hráči konkurenčného Rangers FC.

slovakia

left justify in out

Zverenci niekdajšej hviezdy Liverpoolu, Stevena Gerrarda, oslavovali zisk titulu po nedeľnej remíze obhajcu Celticu na trávniku Dundee. Rangers majú v lige fantastickú bilanciu, v 32 zápasoch ani raz neprehrali, nastrieľali 77 gólov a len deväťkrát inkasovali. Šesť kôl pred koncom majú na mestského rivala náskok 20 bodov.

 

Klub sa teší z prvého majstrovského primátu po desiatich rokoch, keďže bol v minulosti kvôli masívnym dlhom preradený až do štvrtej ligy. Vedenie následne odštartovalo proces postupnej obnovy, výsledkom ktorej je zisk 55. titulu v histórii.

 

Teší sa predovšetkým tréner Gerrard, ktorý sa počas aktívnej kariéry podobného úspechu s Liverpoolom nedočkal. Rangers môžu fantastickú sezónu ešte vylepšiť, pretože stále ostávajú v hre v Európskej lige, kde na nich už vo štvrtok čaká v osemfinále pražská Slavia.

 

 

„Zažili sme neuveriteľnú cestu, zaslúžime si to. Bolo to spoločné úsilie. Ide o kolosálny úspech a som nesmierne hrdý, že som ako tréner súčasťou tohto úspechu. Bez tých, ktorí ma podporovali, by som to nedokázal, rád by som sa im za to poďakoval. Je veľmi ťažké vyjadrovať sa slovami, nachádzam sa na emociálnom vrchole. Bola to cesta, ktorá ešte neskončila. Po každej výhre sa snažím dívať na to, čo sa stane nabudúce. Predovšetkým som pyšný na hráčov, sú to tí najdôležitejší ľudia v klube,“ rozplýval sa v rozhovore pre klubový web.

 

„Nie sú však tak dôležití, ako fanúšikovia. Práve oni tvoria klub a tento titul patrí im. Zažili sme pády a v istých chvíľach sme boli na dne, teraz sa ale nachádzame na úplnom vrchole,“ pripomenul 34-ročný Angličan rok 2012, keď bol klub nútený zostúpiť a medzi elitu sa vrátil o štyri roky neskôr.

 

 

Gerrard sa následne nechal počuť, že jeho hlavným cieľom je teraz postup medzi osem najlepších v druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži. Slavia však v predchádzajúcom kole vyradila favorita z Leicesteru, a tak rozhodne nepôjde o súpera z kategórie ľahkých. Rangers však do dvojzápasu nastúpia v eufórii, ktorá by ich mohla dotlačiť k postupu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies