Živý medveď, kúpanie v tatranskom potoku aj kojenie medzi zábermi - to všetko si užili tvorcovia filmu Buď chlap. Pozrite si reportáž z premiéry!

NETKY.SK • 21 Marec 2023, 14:0 • 2 min
Živý medveď, kúpanie v tatranskom potoku aj kojenie medzi zábermi - to všetko si užili tvorcovia filmu Buď chlap. Pozrite si reportáž z premiéry!

Herci Jakub Prachař, Tereza Ramba, Filip Novák, režisér Michal Samir a producentka Monika Schwarcz prišli do Bratislavy predstaviť dobrodružnú komédiu Buď chlap! Pozrite si exkluzívne rozhovory, v ktorých prezradili, ako sa dá vydržať tri hodiny v bažine, bojovať s medveďom a visieť zo 40-metrovej hĺbky!

slovakia

left justify in out

Úsmevný príbeh Buď chlap vás zavedie do majestátnych Vysokých Tatier, kde sa Jakub Prachař alias fotograf Pavel snaží na náročnom kurze dospieť a stať sa skutočným chlapom. Pavlovi totiž ťahá na štyridsiatku, býva s mamou a chýba mu odvaha robiť v živote to, čo by ho skutočne napĺňalo.

 

Film je postavený na tom, že sa náš hlavný hrdina stratí. A keďže v Česku sa stratiť nedá, pretože kamkoľvek pôjdete, po polhodine sa nájdete, rozhodli sme sa snímku nakrútiť u našich slovenských bratov v Tatrách. Mne sa tu veľmi páči, ale po prvýkrát

som sem prišiel až so štábom. Zistil som, že sú naozaj vysoké a mnohé veci v scenári som musel zmeniť. Nikdy nezabudnem, ako sa nám pokazila lanovka a museli sme šliapať do výšky 2000 metrov peši,“ prezradil režisér a scenárista Michal Samir.

img

 

Pavel odchádza na náročný výcvik do Tatier potom, čo zistí, že jeho láska z detstva ho nepovažuje za skutočného muža. Na výcviku sa učí všetko od rúbania dreva až po zvádzanie žien. Jeho lásku stvárnila Tereza Ramba, v čase nakrúcania filmu čerstvá matka dvoch detí.

Ja posledné štyri roky stále kojím, takže aj tu som nakrúcala v pauze medzi kojením. Výnimka bola jedine pri scéne v bažine, ktorá trvala vyše tri hodiny. Ale deti to vydržali... Moja postava je veľmi sympatická, mladá, krásna, bezdetná žena, o ktorej tak trochu rozhoduje jej rodina. Ona si to však nechce nechať len tak vziať a vzbúri sa. Je to veľmi zaujímavo napísané, až netypicky pre české prostredie, takže som chcela byť pri tom. Myslím, že aj tu sa dajú dobre robiť filmy pre veľké publikum," vysvetlila predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy Tereza Ramba. Jej rodičov si zahrali Ivana Chýlková a Igor Bareš, „ideálneho" snúbenca stvárnil Ondřej Veselý.

img

 

Bývalý „mariňák“, ktorého hrá Ondrej Sokol, má svoju táborovú "základňu" vo Vysokých Tatrách. Pre tohto herca to nie je prvá skúsenosť v najvyšších horách Slovenska

 

"V Tatrách som v poslednom čase nakrúcal niekoľkokrát, až sa môže zdať, že si svoje úlohy vyberám podľa lokalít. Ale veľmi sa mi tam páči. Hlavný hrdina sa z nich vráti ako iný, lepší človek. Vlastne každý, kto ide do Tatier, sa vráti ako lepší človek, je to ako ísť do Tibetu, ale lepšie, lebo sú to Tatry," vysvetlil s humorom sebe vlastným herec Ondřej Sokol, ktorého postava ide na kurz vedený bývalým mariňákom Weisnerom.

Jakub Prachař nakrúcal s Terezou Ramba po prvýkrát a veľmi im to spolu ladilo. Jeho kamaráta na kurze stvárnil slovenský herec Filip Novák. Hlavný hrdina je vo filme obklopený zaujímavo vybranou rodinou. 

 

Vždy je pre mňa veľmi dôležité, aby divák uveril, že herci sú naozaj rodina, že sú si podobní, že majú podobné črty, že je medzi nimi rodinná spolupatričnosť," povedala producentka filmu Monika Schwarcz

Veľmi sa mi páčila myšlienka hrať súrodencov s Kubom a Sabinou Remundovou. Páčilo sa mi, že sme k sebe vizuálne tak dobre pasovali, že sme boli takí ryšaví. To ma bavilo," potvrdila Ester Geislerová.

img

 

Hneď som oznámila Kubovej mame Dane Batulkovej, s ktorou hrám v divadle, že budem sestrou jej syna. A že som prekvapená, aký je to muž a milý chlapec. A s Ester sme mali svojho času deti v jednej triede," dodala Sabina Remundová.

Matku troch súrodencov hrá Naďa Konvalinková. „Všetci spolu sme ako veľká lavína, ktorá vždy vtrhne do nejakej situácie," vysvetlila populárna herečka. Film v réžii Michala Samira a v produkcii Moniky a Jana Schwarczovcov z Up&Up production uvedie do kín distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia 23. marca 2023. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona