VIDEO: Rakúsky cirkus robí revolúciu, namiesto zvierat má hologramy!

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 12:33 • 2 min
VIDEO: Rakúsky cirkus robí revolúciu, namiesto zvierat má hologramy!

Rakúsky cirkus prišiel so skvelou myšlienkou. Už žiadna drezúra zvierat, no o to zaujímavejšie vystúpenia!

slovakia

left justify in out

Určite ste postrehli, že už aj u nás sa zakázali cirkusové vystúpenia mnohých zvierat, ktoré boli doteraz na podobných zábavných predstaveniach bežné. Mnohé mestá sa dokonca z vlastnej iniciatívy rozhodli na svojich územiach úplne zakázať cirkusy, ktoré vo vystúpeniach využívajú akékoľvek zvieratá. Z hľadiska ochrany zvierat ide o veľmi pozitívny krok vpred, no tí, ktorých cirkus živí, sa na to zrejme pozerajú inak. Avšak, kde končí jedna éra, nastupuje nová a oveľa zaujímavejšia.

 

Príkladom je rakúsky cirkus Roncalli, ktorý sa novým požiadavkám prispôsobil veľmi originálne. Záujemcov o jeho predstavenia rozhodne neubudlo, práve naopak, lístky idú „na dračku“. Živé zvieratá totiž nahradili modernou technológiou hologramu!

 

Roncalli sú v podobnej technike v rámci cirkusov priekopníkmi a ako sa vyjadrilo vedenie, radi by išli príkladom aj ostatným. Momentálne nemajú žiadne zvieratá a veľmi si to pochvaľujú tak diváci, ako aj samotní majitelia. Podľa slov riaditeľa im určitým spôsobom spadol kameň zo srdca, pretože starostlivosť o zvieratá si vyžaduje nielen veľa energie, ale aj nesmiernu zodpovednosť. Ich predstavenie sa teraz zameriava na akrobacie a poetické vystúpenia, ktoré dopĺňa práve holografické vystúpenie zvierat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona