Zisk aerolínií Cathay Pacific sa prepadol o vyše 80 %

NETKY.SK • 17 August 2016, 17:53 • 2 min
Zisk aerolínií Cathay Pacific sa prepadol o vyše 80 %

HONGKONG - Hongkonská letecká spoločnosť Cathay Pacific oznámila za 1. polrok tohto roka prepad zisku o viac než 80 %, pod čo sa podpísala tvrdá konkurencia a spomaľovanie ekonomického rastu Číny. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Aerolínie uviedli, že čistý zisk za 1. polrok dosiahol 353 miliónov hongkonských dolárov (40,29 milióna eur), čo oproti rovnakému obdobiu minulého roka predstavuje pokles o 82 %. Tržby za 6-mesačné obdobie klesli o 9,2 % na 45,68 miliardy HKD.

 

Výsledky Cathay Pacific ovplyvnilo viacero faktorov, najmä však tlak konkurencie a spomaľovanie rastu čínskej a globálnej ekonomiky. Čo sa týka konkurencie, najväčšiu pre Cathay Pacific predstavujú spoločnosti z pevninskej Číny a krajín Blízkeho východu, ktoré v regióne rýchlo expandujú. Spomaľovanie čínskej a globálnej ekonomiky zasa spôsobuje pokles záujmu o leteckú dopravu zo strany firiem, čo zasahuje do predaja lukratívnejších leteniek vo vyšších triedach.

 

Spoločnosť je preto opatrná, čo sa týka vyhliadok na 2. polrok. Ako totiž uviedla, podobné ťažkosti, aké zaznamenala v 1. polroku, ju pravdepodobne čakajú aj v ďalších šiestich mesiacoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies