Športom proti pandémii. Poslanec Sloboda chce v čase núdzového stavu otvoriť športoviská

NETKY.SK • 25 Február 2021, 14:25 • 2 min
Športom proti pandémii. Poslanec Sloboda chce v čase núdzového stavu otvoriť športoviská

BRATISLAVA - Poslanec NR SR za SaS a podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovan Sloboda považuje za dôležité prijať aj počas núdzového stavu riešenia umožňujúce čo najskorší návrat na športoviská, plavární či do fitness centier.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako zdôraznil poslanec za stranu SaS Radovan Sloboda, otváranie športovísk by sa nieslo v sprievode prísnych hygienických opatrení.

 

Domnieva sa, že pandémia bude mať katastrofálne následky na našich profesionálnych športovco, čo poznačí aj celú spoločnosť.

 

Sloboda podobne ako odborníci upozorňuje, že je to práve aktívny pohyb, ktorí pomôže prekonať pandémiu nového koronavírusu

 

„Samozrejme musí ísť o pravidlá za dodržania prísnych hygienických pravidiel. V opačnom prípade pandémia katastrofálne poznačí nielen aktívnych športovcov, ale aj celú spoločnosť. Musíme konať čo najskôr, športovanie a aktívny pohyb  sú činnosti, ktoré pomôžu zvládať pandémiu. Svojím uznesením o vplyve pandémie COVID-19 na mladých ľudí a šport vyzval aj Európsky parlament členské štáty Európskej únie, aby sa zamerali na posilnenie sektora športu a súvisiacich sektorov. Tento apel je správny a nesmierne dôležitý," uviedol Radovan Sloboda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies