Poslanec Demokratov Šeliga žiada mimoriadny výbor k manipulovaným vyšetrovaniam

NETKY.SK • 4 August 2023, 12:33 • 2 min
Poslanec Demokratov Šeliga žiada mimoriadny výbor k manipulovaným vyšetrovaniam

BRATISLAVA - Poslanec Juraj Šeliga (Demokrati) požiadal o zvolanie mimoriadneho Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky a to za účelom predvolania si Generálneho prokurátora Žilinku, krajského prokurátora Remetu a šéfa inšpekcie Juhása a to kvôli podozreniam z účelového nevyšetrovania manipulácie policajných nahrávok vyšetrovateľov Ďurka a spol.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Manipulácie s nahrávkami vyšetrovateľov a ich klamlivé podsúvanie verejnosti považujem za zásah do férovej politickej súťaže, nezávislosti vyšetrovania a krivenie spravodlivosti. Preto som dnes požiadal predsedu Ústavnoprávneho výboru, aby zvolal rokovanie mimoriadneho výboru, kde si predvoláme generálneho prokurátora Maroša Žilinku, krajského prokurátora Rastislava Remetu a šéfa policajnej inšpekcie Petra Juhása,“ uviedol poslanec Juraj Šeliga (Demokrati)

 

„Opakujem, kauza (úmyselne) zle prepísaných nahrávok elitných vyšetrovateľov je mimoriadne vážna. Pretože cez manipuláciu prepisov Robert Fico, Robert Kaliňák, ale aj Tibor Gašpar podsúvajú verejnosti klamlivý a manipulatívny obraz o tom, že polícia konala na objednávku. Hlúposť, skôr sa ukazuje, že nahrávky boli cielene manipulatívne postrihané a zle prepísané, aby sa účelovo hodili Ficovi a spol. do rozprávky o tom, ako sú on a jeho politickí nominanti obete, ktoré nikdy nič neukradli… Nahrávky nelegálne získané slúžili na politickú manipuláciu a zastrašovanie vyšetrovateľov a prokurátorov. Generálneho prokurátora Žilinku som opakovane vyzval, aby konal, aby vysvetlil, férovo komunikoval a upokojil verejnosť. Nič. Ticho alebo mlženie. Podozrenia, že jeho priama podriadená kryje tieto manipulácie, prešli hlučným tichom,“ hovorí Šeliga.

„Mrzí ma, že napriek závažnosti tejto témy, mnohí kolegovia poslanci alebo kandidáti na túto tému rezignovali a sú ticho. Ide o veľmi vážnu vec, ktorá má vplyv na to, či na Slovensku budú férové vyšetrovania, alebo nie. Či generálna prokuratúra bude konať vždy, alebo len účelovo, keď je to pekné na Facebook. Neviem, kde je dnes SAS, KDH, PS alebo Oľano, bol by som rád, keby v tejto téme bolo počuť aj ich prejav. Verím, že aspoň na výbor prídu. A ak nie, nevadí, aj keby som to mal riešiť naďalej sám, neprestanem,“ uzatvára Juraj Šeliga, poslanec a člen predsedníctva strany Demokrati.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Matúš Mandrák / Demokrati Foto: Týždeň
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies