F1: Hamilton dominoval v Katare, Alonso na pódiu po 7 rokoch

NETKY.SK • 22 November 2021, 10:43 • 2 min
F1: Hamilton dominoval v Katare, Alonso na pódiu po 7 rokoch

KATAR – Pilot Mercedesu Lewis Hamilton vyhral druhé preteky v rade a stiahol náskok Maxa Verstappena na 8 bodov! Španielsky matador Fernando Alonso sa po dlhých 7 rokoch opäť postavil na pódium.

slovakia

left justify in out

8 bodov rozdiel a 2 preteky do konca!

Mercedes ukazuje lepšiu formu ako Red Bull a 7-násobný majster sveta Lewis Hamilton sa približuje. V Brazílii predviedol fenomenálny výkon a na novej trati v Katare nadviazal na svoj výkon v Brazílii. Hamilton vyhral preteky spôsobom štart-ciel a fanúšikovia Maxa Verstappena sa začínajú obávať o to, kto bude majstrom sveta.

 

Verstappen obsadil v kvalifikácii 2. miesto práve za Hamiltonom, lenže počas kvalifikácie ingoroval dvojité žlté vlajky a komisári mu udelili penalizáciu poklesu 5 miest na štarte. Verstappen predviedol fantastický štart a po prvých zákrutách sa zo 7. priečky dokázal prebojovať na 4. miesto. Onedlho dokázal predbehnúť Gasly aj Alonsa a snažil sa stíhať Hamiltona.

 

 

 

Bolo evidentné, že na Hamiltona nemá ani Verstappen. Lewis si držal počas celých pretekov bezpečný náskok a mal nasmerované za dominantným víťazstvom. Smolný pretek zažil jeho kolega Valtteri Bottas, ktorému explodovala pneumatika a mal jednoducho po pretekoch.

 

Pneuamtiky boli veľkým problém aj pre iných pilotov, obom jazdcom tímu Williams nevydržali pneumatiky a ostatné tímy sa začali strachovať. Lando Norris bol zavolaný do boxov na výmenu pneumatík pár kôl pred koncom, pretože sa McLaren bál o možný defekt jeho ľavej prednej pneumatiky.

 

Lando tým stratil možné 4. miesto a cenné body pre McLaren v boji s Ferrari. Jazdci Ferrari zažili veľmi nevýrazne preteky a obsadili až 7., respektíve 8. miesto. Red Bull taktiež doplatil na pneumatiky, pretože zavolali Sergia Peréza do boxov a Mexičan tak stratil dôležitú pódiovú priečku.

 

Jediný tím, ktorý to riskol, bol francúzsky Alpine. Ten nechal " El Nana" na trati aby mohol získať svoje pódium po neuveriteľných 7 rokoch! Alonso odjazdil fantastické preteky a dokázal premeniť svoju výbornú štartovaciu pozíciu na veľkolepé pódium. V úvodnom kole sa nádherne dostal pred Gaslyho a počas celých pretekov si držal fantastické tempo, ktoré mu nakoniec prinieslo vytúžené 3. miesto. " Tak strašne dlho som na toto čakal", uviedol Alonso v rozhovore krátko po pretekoch. 

 

 

Po VC Kataru máme týždeň pauzu a potom nás čakajú záverečné 2 podujatia. Prvé je na pláne v Saudskej Arábii na úplne novom mestskom okruhu a o týždeň nato je na programe finále sezóny na vynovenom okruhu v Abu Dhabí. Otázkou zostáva, dokáže Red Bull odpovedať na výkony Mercedesu? A kto sa nakoniec stane majstrom sveta? Neostáva nám nič iné, ako čakať a naplno si užiť jednu z najvzrušujúcich sezón F1tky v histórii.

 

Poradie po VC Kataru:

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies