Odporne mrazivý horor Candyman ovláda slovenské kiná s veľkou dávkou temnej atmosféry

NETKY.SK • 2 September 2021, 14:17 • 2 min
Odporne mrazivý horor Candyman ovláda slovenské kiná s veľkou dávkou temnej atmosféry

Jeho meno už poznajú všetci, ale kto naberie viac odvahy ho vysloviť nahlas? Jedna z najviac ikonických hororových postáv sa po viac ako 20 rokoch ocitá v modernej kinematografii.

slovakia

left justify in out

 Z náhľadov cítiť, že Metro-Goldwyn-Mayer tento počin prepracoval do posledných detailov, čo je však pri scenároch oscarového Jordana Peele právom očakávané.  

 

Najnovší Candyman sa konečne dočkal a namieril veľkolepo do slovenských kín. Odvážne môžeme potvrdiť, že žiadny fanúšik kvalitného hororu by nemal váhať. Režisérske kreslo obsadila Peeleho dlhoročná známa a veľmi blízka priateľka Nia DaCosta, ktorej síce chýbajú bohaté skúsenosti s Hollywoodom, no to sa môže v najbližších rokoch citeľne zmeniť. Mladá režisérka už teraz podpísala zmluvu s Marvelom na MCU filme The Marvels, a tak je viac ako nad slnko jasné, že táto žena v sebe skrýva obrovský potenciál.  

 

 

Krvavý ako nikdy predtým  

 

Nový Candyman nie je žiadny neschopný remake filmu spred troch dekád, našťastie. Ide o pokračovanie odkazujúce na udalosti z roku 1992Cabrini-Green dnes už nie je zďaleka ghetto, ale na jeho pevných základoch vyrástla moderná štvrť, keďže tá pôvodná výstaba zabodovala ako nevydarený sociálny experiment. V nie lacných bytoch býva prevažne biele obyvateľstvo, no dovoliť si ho môže aj Afroameričan Anthony so svojou priateľkou.


img
 

 

Anthony je umelecký maliar a vystavuje svoje diela v miestnych galériách. Náhodou sa dozvie o miestnej desivej legende a aby film mohol gradovať, tak povie päťkrát pred zrkadlom meno Candyman. Klišé, no pre nadprirodzeného vraha  ide o vstupenku do prirodzenej reality.  

 

Candyman vzal do rúk zodpovednosť a nepriamo sa snaží reflektovať dnešnú dobu a problémy s rasizmom a segregáciou afroamerickej menšiny v USA, ale paradoxne až explicitné vyjadrovanie sa k danej téme uberá na pôsobivosti. V tomto smere preberá kráľovské žezlo prvý film prenechávajúci priestor na rôzne interpretácie videného alebo povedaného.  

 

img

 
Dej je tentoraz omnoho horší, než tomu tak bolo v pôvodnej trilógii v rokoch 1992-1999. Candyman si síce hák nechal, ale pribudlo mu omnoho viac krvi a ešte viac nevinných obetí. V prípade skvelého hororu nás to môže len tešiť. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona