Suroviny:
1 kg zemiakov, 5 vajec, 1 majonéza, 1 konzerva sterilizovaného hrášku s mrkvou, 1 cibuľa, 2 väčšie kyslé uhorky, 2 malé lyžičky plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, 2 dcl vody, 1 malá lyžička práškového cukru, 2 lyžičky octu
Príprava:
Zemiaky varíme v šupke, takže ich dobre poumývame, zalejem vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Po uvarení ich očistíme, pretlačíme cez koliesko na zemiaky, pridáme nakrájanú cibuľu, hrach a mrkvu bez nálevu, pokrájané uhorky, horčicu, soľ, korenie a premiešame. Vodu, ocot a cukor uvaríme. Polovicou ešte teplého nálevu zalejeme šalát, pridáme majonézu a dobre premiešame. Ostatný nálev pridáme podľa potreby. Podľa chuti pridáme ešte soľ, alebo korenie.
Zdroj: autor.redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies