Zeman vyvesí európsku vlajku a podporí euroval!

NETKY.SK • 3 Apríl 2013, 09:15 • 2 min
Zeman vyvesí európsku vlajku a podporí euroval!

PRAHA - Na Pražskom hrade bude od stredy viať vlajka Európskej únie a český prezident Miloš Zeman tiež podpíše novelu Lisabonskej zmluvy umožňujúcu vznik záchranného fondu eurozóny. Stane sa tak počas návštevy predsedu Európskej komisie Josého Manuela Barrosa.

slovakia

left justify in out

Ten pricestoval do Prahy na dva dni. Už v utorok absolvoval večeru s prezidentom a v stredu ho čaká spoločná tlačová konferencia na hrade, vztýčenie európskej vlajky a stretnutie s premiérom Petrom Nečasom.

Zemanov predchodca Václav Klaus vlajku EÚ na hrade rezolútne odmietal. "Ja myslím, že k tomu som od žiadneho občana Českej republiky mandát, pokyn, príkaz, prosbu nedostal," uviedol Klaus v roku 2004. Svoj odmietavý postoj si udržal až do konca prezidentského mandátu. Zeman hneď po zvolení deklaroval opak. Bude to prvá veľká a na prvý pohľad viditeľná zmena, ktorou sa nový prezident "odstrihne" od politiky svojho euroskeptického predchodcu, informuje český spravodajský portál iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies