Škriniar sa prvého gólu v drese PSG dočkal v Miláne: "Vždy výnimočné"

NETKY.SK • 8 November 2023, 10:15 • 2 min
Škriniar sa prvého gólu v drese PSG dočkal v Miláne: "Vždy výnimočné"

MILÁNO - Slovenský futbalový obranca Milan Škriniar strelil svoj prvý gól v drese Paríža St. Germain v známom prostredí milánskeho San Sira, na ktorom šesť rokov pôsobil vo farbách Interu Miláno. V utorňajšom zápase Ligy majstrov proti AC sa presadil v 9. minúte, keď poslal PSG do vedenia 1:0, no jeho tím napokon podľahol 1:2. "Vždy je pre mňa výnimočné hrať na San Sire po šiestich rokoch, ktoré som tu strávil. Proti AC to bol dnes náročný zápas," povedal Škriniar pre web uefa.com.

slovakia

left justify in out

Brankára domáceho tímu Mikea Maignana prekonal po rohovom kope, keď zužitkoval predĺženú loptu Marquinhosa a zblízka zakončil hlavičkou. Hosťom vydržal tesný náskok iba tri minúty, keď Rafael Leao "nožničkami" dokončil ofenzívnu akciu AC. Počas nej sa k strele cez Škriniara dostal Olivier Giroud, brankár Gianluigi Donnarumma loptu vyrazil pred seba. Skúsený francúzsky útočník sa cez Škriniara presadil aj v 50. minúte, keď uspel v hlavičkovom súboji, po ktorom dosiahol víťazný gól. Slovenský obranca patril k najlepším hráčom PSG a špecializovaný portál sofascore mu za výkon udelil známku 7,8 - najvyššiu zo všetkých hráčov PSG. V 80. minúte dostal žltú kartu a v závere stretnutia ho tréner hostí vystriedal za útočníka Bradleyho Barcolu.


Podľa Marquinhosa bol druhý gól domácich kľúčový moment zápasu: "Ten gól zmenil zápas. Dovtedy sme hrali dobre a nedostávali sme sa pod tlak. Neskôr sme mali problém nájsť si priestor na ofenzívu. Po druhom góle súper dobre bránil a vedel, čo má robiť." Pre hráčov PSG to bola prvá prehra po piatich víťazstvách, v LM majú po štyroch zápasoch bilanciu dve výhry a dve prehry.

Milánsky tím svojím prvým víťazstvom zamotal situáciu v F-skupine, v ktorej je rozdiel medzi prvým Dortmundom a posledným Newcastlom iba tri body. "Fanúšikovia nás tlačili počas celého zápasu," poznamenal Giroud pre Canal+ po tom, čo jeho tím dosiahol prvé góly v LM až vo štvrtom zápase: "Nemal som obavy z toho, že neskórujeme. V predchádzajúcich zápasoch sme mali mnoho gólových príležitostí. Potrebovali sme byť presnejší a dnes sa nám to podarilo. Potrebovali sme toto víťazstvo, aby sme sa dostali na lepšiu pozíciu v tabuľke."


Zatiaľ čo Škriniar sa na San Sire pripomenul gólom, jeho spoluhráča brankára Gianluigiho Donnarummu privítali priaznivci AC hanlivými pokrikmi a hádzaním falošných bankoviek s jeho podobizňou. Bola to ich reakcia na Donnarummov odchod v roku 2021 z AC do PSG, po ktorom mu dali prezývku "Dollarumma". Pred dvomi rokmi bola jeho trhová hodnota niekoľko miliónov eur, no z AC odišiel zadarmo po vypršaní kontraktu, hoci mu milánsky klub údajne ponúkal nový.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Antaranews.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies