Zelenskyj ďakuje americkým hercom, že navštevujú Ukrajinu a šíria vo svete pravdu

NETKY.SK • 8 August 2022, 19:41 • 2 min
Zelenskyj ďakuje americkým hercom, že navštevujú Ukrajinu a šíria vo svete pravdu

KYJEV - Ukrajinský prezident včera osobne privítal na Ukrajine americkú herečku Jessicu Chastainovú.

slovakia

left justify in out

Volodymyr Zelenskyj sa s americkou hviezdou stretol priamo v Kyjeve. Prítomný bol aj  vedúci prezidentskej administratívy Andrij Yermak.

 

Po stretnutí Zelenskyj poďakoval Chastainovej za jej návštevu prostredníctvom sociálnej siete Telegram. Zároveň vyjadril vďaku aj ostatným americkým hviezdam, ktoré už jeho krajinu navštívili. 

 

Z domova: Heger: Pomoc Ukrajine je naša morálna povinnosť, Fico a Blaha sú najväčší dezinformátori

 

img

 

„Americká herečka Jessica Chastain je dnes na Ukrajine. Pre nás sú takéto návštevy známych ľudí mimoriadne cenné. Vďaka tomu bude svet ešte viac počuť, poznať a chápať pravdu o tom, čo sa u nás deje," napísal ukrajinský prezident. Ministerstvo obrany vo svojom tweete uviedlo, že krajina je „vďačná hollywoodskym hviezdam, ktoré nás napriek nebezpečenstvu navštívili."

 

Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov o zahraničných hviezdach vyhlásil: „Ste viac než len inšpiráciou pre nás všetkých. Milióny na celom svete od vás počuli pravdu o boji ukrajinského ľudu.“

 

img

 

Na Ukrajine už boli od začiatku vojny nielen mnohí svetoví lídri ale i speváci, či herci. V metre v Kyjeve vystúpila legenda U2 so spevákom Bonom, bol tu i herec Ben Stiller, či Sean Penn, ktorý si v reakcii na zemetrasenie na Haiti v roku 2010 založil neziskovú organizáciu CORE Response.
 

Najnovšie z Ukrajiny: Amnesty International: Naša správa o Ukrajine vyvolala bolesť, ale je pravdivá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona