Ako dopadlo včerajšie rokovanie koaličných lídrov, nie je známe. Ani jeden z nich sa nepostavil pred novinárov

NETKY.SK • 20 Marec 2021, 10:25 • 2 min
Ako dopadlo včerajšie rokovanie koaličných lídrov, nie je známe. Ani jeden z nich sa nepostavil pred novinárov

BRATISLAVA – V piatok večer sa na Úrade vlády SR stretli štyria lídri koaličných strán. Aký je výsledok rokovania však nie je známe.

slovakia

left justify in out

Koaličná kríza pokračuje, či nastal nejaký posun po stretnutí štyroch lídrov rozhádaného vládneho štvorlístka, nie je jasné. Ani jeden z lídrov z OĽaNO, SaS, Za ľudí či hnutia Sme rodina sa v piatok po rokovaní koaličnej rady nepostavil pred novinárovneinformoval o výsledkoch stretnutia.

 

Rokovania o možných záveroch pokračovali počas celého týždňa. V piatok poobede sa stretli členovia zo Za ľudí s poslancami z SaS. Cieľom rozhovoru bolo hľadať možné riešenia a vyjasniť si stanoviská, keďže sú to práve tieto dve menšie koaličné strany, ktoré požadujú výmenu na poste premiéra. Či dospeli k nejakému zásadnejšiemu záveru, tiež nie je známe. 

 

Súvisiaci článok: Eduard Heger je pripravený na post premiéra SR

 

So Za ľudí sa stretol aj premiér Igor Matovič. Aj napriek rozdielnym názorom na riadenie krajiny zo strany predsedu vlády, v jednej veci sa koaliční partneri predsa len zhodujú, odmietajú predčasné voľby a veria, že štvorkoalícia zotrvá. 

 

Ak však nedôjde k zásadnej rekonštrukcii vlády a Matovič neopustí premiérsku stoličku, SaS a Za ľudí odídu z koalície. Spor trvá už takmer dva týždne, výsledky však neprichádzajú.

 

Prečítajte si tiež: Rozkol už nie je iba v koalícii, ale už aj v strane Za ľudí

 

Ako sa k výzve na odchod postaví samotný predseda vlády zatiaľ nie je jasné, o svojej prípadne demiisii mlčí. Líder SaS Richard Sulík mu na pondelkovej tlačovej besede poskytol čas na rozmyslenie do najbližšej stredy.

 

Minister hospodárstva ešte v stredu po rokovaní vlády informoval, že on a jeho ministri podajú demisiu, pričom v pondelok alebo utorok požiada pani prezidentku Zuzanu Čaputovú o stretnutie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona