Rezort zdravotníctva spustil online registráciu na očkovanie. Kto sa môže o vakcínu uchádzať?

NETKY.SK • 4 Január 2021, 08:53 • 2 min
Rezort zdravotníctva spustil online registráciu na očkovanie. Kto sa môže o vakcínu uchádzať?

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva SR spustilo online registračný systém očkovania. Primárne je určený pre zdravotníkov a lekárov na "covidových" oddeleniach. K vakcíne sa dostanú aj medici.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rezort zdravotníctva spustil registračný systém v nedeľu (3. decembra). Na stránke korona.gov.sk sa v prvej vlne očkovania môžu registrovať primárne zdravotníci a lekári v červených zónach, kde sa starajú o pacientov s ochorením COVID-19.

 

"Formulár je v tomto čase určený pre osoby, ktoré diagnostikujú, liečia a inak priamo a nepriamo zabezpečujú starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19 alebo ohrozené skupiny obyvateľov.Pred očkovaním musí registrovaný žiadateľ vedieť preukázať fakt, že do tejto skupiny patrí (napr. potvrdením o zamestnaní, či služobným preukazom)," píše sa priamo na stránke ministerstva. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Viac ako sto úmrtí, miera pozitivity z testovania dosiahla rekord

 

Lekári ošetrujúci pacientov s koronavírusom

„Registráciu v tejto chvíli môžu využiť aj osoby, ktoré pri starostlivosti o chorých priamo alebo nepriamo vypomáhajú,“ uviedol rezort vo svojom profile na Facebooku.

 

Na zoznam sa môžu zapísať aj študenti zdravotníckeho lekárskeho a nelekárskeho odboru, ktorí počas štúdia prichádzajú do kontaktu s pacientom, či zamestnanci spoločnosti, ktorí vykonávajú upratovaciu službu v nemocniciach.

 

Ďalšou pre skoré očkovanie priorizovanou skupinou pre rizikovosť svojho povolania sú zamestnanci domovov sociálnych služieb a terénni sociálni pracovníci, ktorí prichádzajú sa podieľajú na ošetrovaní pacientov s ochorením COVID-19 a na zabezpečovaní očkovania. 

 

Vakcináciu budú môcť podstúpiť aj zamestnanci kritickej infraštruktúry štátu a silových zložiek. Zatiaľ však iba tí, ktorí prichádzajú do kontaktu s rizikovou populáciou. Doplnila v príspevku koaličná poslankyňa Janka Bittó Cigániková. 

 

 

Prečítajte si tiež: Prečo pľúcne ventilácie určené do Nitry leteli vrtuľníkom UH 60M Black Hawk len na Sliač?

 

Môžu si vybrať dátum a miesto očkovania

Všetci títo môžu využiť registráciu, a na základe svojho rozhodnutia vybrať si termín, deň od 4. januára, a jedno zo šiestich vakcinačných centier.

 

Registrácia je spustená pre pilotom otestované už očkujúce centrá v nemocniciach v Nitre, Banskej Bystrici, Košiciach a v troch nemocniciach v Bratislave.

 

„Postupne, s predpokladaným termínom po 10. januári, budú do registračného formulára pridávané ďalšie z 25 pripravených vakcinačných centier na Slovensku,“ informoval rezort.  

 

Ako ďalej rezort doplnil, ide o čas nevyhnutný na to, aby po príchode a distribúcii ďalších kusov vakcín, mohli nemocnice hladko spustiť očkovanie aj pre ostatných zdravotníkov v regióne.  

 

Prečítajte si tiež: Krajčí sa vyjadril či potrebujeme postaviť poľnú nemocnicu a či sa budú kontrolovať hranice okresov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies