RECEPT: Netradičný šošovicový prívarok s exotickým nádychom
Máte radi šošovicu? Vyskúšajte tento exotický recept.
Tento netradičný recept svojimi pestrými a kontrastnými farbami pripomína leto. Presne to chceme, zahriať sa v chladnom zimnom počasí.

Ingrediencie :
čierna šošovica, cibuľa, cesnak, koreňová zelenina, mandarínka, nové korenie, poľný šalát, ružová soľ, kokosové mlieko


Postup:
Šošovicu varíme v osolenej vode, s mletým novým korením (štipka), cibuľou a cesnakom, cca 25 minút. Potom ju dochutíme mandarínkovou šťavou a necháme zredukovať. Následne pridáme 3 polievkové lyžice kokosového mlieka a taktiež redukujeme, ale len mierne. Potom odstavíme a necháme oddychovať.

Medzitým dáme do keramickej zapekacej misky nakrájaný zeler, petržlen, mrkvu, cibuľu a neošúpaný cesnak. Celé to pokvapkáme olivovým olejom vhodným na pečenie, zľahka osolíme. Všetko spolu upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do mäkka. Naservírujeme na tanier a dozdobíme poľným šalátom a mandarínkou.
Želáme dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: Netky Kristýna Peštová
Foto: Kristýna Peštová
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk