Zbierajú vyše sto labutí uhynutých na vtáčiu chrípku

NETKY.SK • 26 Január 2017, 13:33 • 2 min
Zbierajú vyše sto labutí uhynutých na vtáčiu chrípku

NITRA – Pracovníci Regionálnej veterinárnej potravinovej správy Komárno zbierajú na vodnom kanále od Kolárova po Kameničnú uhynuté labute, ktoré zabila vtáčia chrípka.

slovakia

left justify in out

„Momentálne sú kolegovia v teréne, v stredu sa im podarilo vyzbierať 46 labutí, dnes zbierajú ďalšie kusy, bude ich do stovky. Ďalšia skupina je v Sokolciach, tam je nahlásených 26 uhynutých labutí,“ povedal pre agentúru SITA riaditeľ Regionálnej veterinárnej potravinovej správy Komárno Štefan Miholics. Ako podotkol, nové ohniská vtáčej chrípky teraz nepribudli.

 

V okrese Komárno, ktorý je najviac vystavený migrujúcemu vtáctvu, je už desať ohnísk vtáčej chrípky – Veľké Kosihy, Komárno – časť Lándor, Komárno – časť Kava, Číčov, Sokolce – Brestovec, územie na hranici obcí Zemianska Oľča a Lipové, Imeľ, Okoličná na Ostrove, Hurbanovo – časť Zelený háj, Komárno – časť Kolož. Prípady vtáčej chrípky sa objavili aj v neďalekých okresoch Nové Zámky a Levice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies