Zažite advent naozaj sviatočne - na zámku či v opátstve

NETKY.SK • 1 December 2023, 10:31 • 2 min
Zažite advent naozaj sviatočne - na zámku či v opátstve

Ak milujete adventné predvianočné obdobie a radi jeho atmosféru prežívate naozaj veľkolepo a romanticky, u našich južných susedov v Rakúsku môžete navštíviť niekoľko miest, kde sa dá nasať naozaj vo veľkom štýle.

slovakia

left justify in out

Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a vyberte sa pred Vianocami k našim susedom za skvelými adventnými zážitkami na hradoch, zámkoch či vyskúšajte jazdu vlakom nádhernou zasneženou krajinou. 

Grafenegg

Na zámku v Grafeneggu začína program adventného obdobia 7. decembra. Zažijete tu pravú predvianočnú atmosféru: krásne osvetlený zámocký park, stánky s tradičnými remeselnými výrobkami, kulinárske špeciality, koledy, vianočné koncerty, spevácke dielne, divadelné predstavenia... Tunajší vianočný trh v prostredí nádherného renesančného zámku je považovaný za najkrajší v Dolnom Rakúsku.

Kottingbrunn

Rozprávkovú historickú atmosféru pred Vianocami zažijete aj na hrade Kottingbrunn v rovnomennej obci v okrese Baden blízko Viedne. Už len prechádzka tunajším hradným nádvorím a parkom je zážitok sám o sebe. Rodičia tu môžu nakúpiť rôzne originálne umelecké predmety ako darčeky, deti sa povozia na poníkoch, pre celé rodiny je pripravený bohatý kultúrny program s viacerými koncertami. Adventné trhy sa tu začínajú 12. decembra.

Stift Seitenstetten

Čarovný advent zažijete aj v opátstve Stift Seitenstetten v Dolnom Rakúsku. Sviatočnú atmosféru podčiarkujú zvony, zvoniace z miestnej veže, koledy a rôzne tradičné dobroty na tunajšom adventnom trhu na krytom vnútornom nádvorí, či nádherné barokové koncerty v priestoroch majestátneho opátstva. Špecialitou je výstava remesiel či Dorschbirnbrenna – tradičné pečenie hrušiek.

Jaidhof

Už tento víkend môžete zažiť adventné slávnosti aj na hrade Jaidhof v okrese Krems. V komornej útulnej atmosfére si môžete vyberať v stánkoch s nádhernými rezbárskymi výrobkami, keramikou, ochutnať z gaštanov či dobrého domáceho medu. Ak ste romantické duše, môžete si vychutnať jazdu kočom, alebo navštívte vianočný koncert v hradnej knižnici.

Dobrodružný vlak Ötscherbär

A na záver predvianočná lahôdka. Zážitkom skutočne pre celú rodinu je jazda zasneženou krajinou vlakom Ötscherbär, ktorý premáva každú sobotu zo St. Pölten do Mariazell nádhernými zimnými scenériami, uprostred ktorých sa budete cítiť ako v najkrajšej zimnej rozprávke. Počas jazdy môžete ochutnať varený mušt či farmárske šišky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies