NASA testuje novú technológiu, pizzu budú čoskoro roznášať drony

NETKY.SK • 24 Máj 2019, 09:17 • 2 min
NASA testuje novú technológiu, pizzu budú čoskoro roznášať drony

RENO - Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) pripravuje novinku, "poslíčkov" s poštou či pizzou čoskoro nebudeme potrebovať.

slovakia

left justify in out

NASA sa už štyri roky venuje výskumu, ktorého cieľom je vytvoriť národný systém riadenia dopravy dronov. Práve v týchto dňoch sa testuje v mestách. Tu by sa totiž mali bezpilotné zariadenia uplatniť najviac.

 

Veľké mestá často čelia dopravným kolapsom, v dôsledku ktorých je problematické napríklad včasné doručovanie zásielok alebo aj jedla a liekov. Situáciu by mali riešiť drony, ktoré prevezmú úlohu ľudí a ponad rušné ulice budú schopné v ktoromkoľvek čase počas dňa veľmi rýchlo doručiť, čo treba.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#cdmx #mexico #dron #djimavicpro #work #ilovethisjob #viajes #torrelatinoamericana

Príspevok, ktorý zdieľa Omar (@morales_hdz),

Množstvo dronov naraz vzlietlo v rámci testovania nad centrom nevadského mesta Reno. Cieľom má byť testovanie technológie a prípadne odstránenie nedostatkov tak, aby sa takéto doručovanie mohlo postupne zavádzať do praxe. "Táto aktivita je poslednou a najväčšou technickou výzvou, ktorú sme robili s bezpilotnými vzdušnými systémami," uviedol David Korsmeyer, zástupca riaditeľa pre výskum a technológiu výskumného centra NASA v Kalifornii.
 

Nové drony disponujú systémom GPS a lietať by mali vo výške pouličného osvetlenia. Vzájomným zrážkam by mal predchádzať počítač NASA, ktorý má sledovať presné pohyby jednotlivých bezpilotných lietadiel.

 

img


NASA sa podelí s Americkým Federálnym leteckým úradom o výsledky testovania. Letecký úrad predstavil v januári navrhované pravidlá, ktoré uľahčia používanie dronov nad davom ľudí. Čaká ho však ešte vytvoriť pravidlá pre identifikáciu dronov počas letu. Podľa analytikov to môže trvať ešte roky.

 

Doposiaľ sa testovania kvôli možným zlyhaniam nemohli uskutočňovať v mestách „nad hlavami“ ľudí, realizovali sa v odľahlých vidieckych častiach krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies