Záver sezóny v Lige majstrov v kolízii s Copa América

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 12:17 • 2 min
Záver sezóny v Lige majstrov v kolízii s Copa América

BRATISLAVA - Prestížnej futbalovej Lige majstrov hrozí, že v závere tejto sezóny 2014/2015 sa v nej neobjavia niektoré veľké hviezdy pochádzajúce z Južnej Ameriky. Dôvodom je termínová kolízia s turnajom Copa América, ktorý sa od 11. júna do 4. júla uskutoční v Čile.

slovakia

left justify in out

Finále európskeho pohára číslo jeden bude 6. júna v Berlíne, čo je len päť dní pred začiatkom juhoamerického šampionátu. Podľa regúl Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) majú kluby povinnosť uvoľniť hráčov pre potreby reprezentačných tímov do 29. mája.

 

Viaceré kluby by tak v prípade postupu do finále LM mohli prísť o významné opory. Real Madrid by pravdepodobne musel oželieť služby Kolumbijčana Jamesa Rodrígueza či brazílskeho obrancu Marcela, FC Barcelona by v prípade naplnenia pesimistického scenára prišiel o útočníkov Lionela Messiho a Neymara, obrancu Javiera Mascherana a brankára Claudia Brava, Paríž St. Germain by nemohol počítať s oboma brazílskymi stopérmi Thiagom Silvom a Davidom Luizom a uruguajským útočníkom Edinsonom Cavanim, Juventusu Turín by chýbal Čiľan Arturo Vidal či argentínsky útočník Carlos Tévez.

 

Katalánskeho klubu FC Barcelona by sa spomenutá situácia mohla týkať aj v prípade finálového stretnutia Španielskeho pohára proti Athleticu Bilbao, ktoré je na programe 30. mája. Malou útechou pre FCB by mohol byť fakt, že Uruguajčan Luis Suárez sa na Copa América 2015 nezúčastní pre stále trvajúci disciplinárny trest za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho počas minuloročných MS v Brazílii.

 

Kluby, ktorých by sa táto situácia mohla dotknúť, už údajne začali vyjednávať s národnými zväzmi, aby zabezpečili účasť svojich hráčov v prípade účasti vo finále LM.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies