Zápas rozhodol v prvých 5 sekundách: Expresný knokaut korunoval nového šampióna RFA!

NETKY.SK • 11 Jún 2023, 09:30 • 2 min
Zápas rozhodol v prvých 5 sekundách: Expresný knokaut korunoval nového šampióna RFA!

Brazílsky bojovník Joilton Lutterbach sa stal historicky prvým šampiónom organizácie RFA pod pravidlami Real Fight. Na turnajI RFA 11 knokautoval Jakuba Benka, ktorého poslal do počítania hneď prvým úderom. Druhý knockdown už znamenal definitívny koniec a korunováciu nového šampióna vo váhe do 81 kilogramov.

slovakia

left justify in out

Hlavný predzápas večera bol súboj o dočasný titul strednej váhy pod MMA pravidlami, v ktorom Dominik Humburger predĺžil svoju neporaziteľnosť. V 3. kole dobil na zemi Poliaka Maciejowskeho, upravil svoje skóre na 7-0 a stal sa prvým MMA šampiónom organizácie.

 

Tituly po skvelých knokautoch

Joilton Lutterbach bral zápas s Benkom na short notice necelý týždeň pred jeho konaním. Napriek tomu to na jeho výkone vôbec nebolo poznať a po zápase bolo už približne po 5 sekundách. Benko sa síce dokázal ako tak zotaviť, no na jeho pohybe bolo stále vidno veľký otras. Lutterbach Slováka zatlačil a druhým knockdownom definitívne zápas rozhodol.

 

Dominik Humburger dominoval počas celého zápasu. V prvom kole Poliak Maciejowski ešte dokázal odolávať, no každou pokračujúcou minútou sa stupňovala Humburgerova dominancia. Tá vyvrcholila v strede 3. kola, v ktorom Humburger z backmountu zdolal Poliaka na TKO. Bojovníkovi KSW tak uštedril prvú kariéru porážku na knokaut.

 

img

 

Nenávisť vystriedalo športové gesto

Vyhrotený zápas bol medzi Matějom Valouškom a Gergelyom Csibim, ktorý sprevádzala veľká nenávisť. Aj keď Valoušek dokázal Maďara dostať do počítania, potom to bolo už len na jednu bránu. Csibi trafil perfektné koleno a po jednom z úderov mal Valoušek veľké problémy s nosom. Knockdown na začiatku 2. kola už automaticky znamenal koniec zápasu.

 

Skvelý súboj predviedli aj Michal Duba s Adamom Jakubíkom. Duba sa pomstil za svojho kolegu Martina Horínka, ktorého Jakubík na RFA 9 ukončil submisiou. Rovnakým štýlom mu to oplatil Michal Duba, ktorý dominoval predovšetkým vo wrestlingu a na zemi. Jakubíkovi v 2. kole dokázal vziať chrbát, odkiaľ ho utiahol na RNC.

 

Najtesnejší zápas večera bol duel medzi Martinom Horínkom a Janom Veselíkom. V ňom Horínek spočiatku lepšie triafal, no po čase mu začala dochádzať fyzička. Zlom zápasu nastal na začiatku 3. kola, kedy sa Horínkovi poradilo knockdownovať Veselíka. Vzápatí prišla salva úderov, ktoré ale český bojovník dokázal prežiť a zvyšok kola strávil vo vrchnej pozícii na Horínkovi. Zápas išiel až do bodového verdiktu, v ktorom sa rozhodcovia nezhodli a dvaja z nich dali víťazstvo Horínkovi.

 

img

 

Skvelý debut medzi profesionálmi

Výbornú premiéru v profi MMA má za sebou Ykos Ibragimov, ktorý najprv dokázal skvelo natriafať Mária Dinha a po jeho pokuse o záchranný takedown ho uspal gilotínou v postoji. Škrtenie odmietol odklepať aj Dávid Tiep, ktorý zaspal pod rukami Mariána Jakubíka tesne pred koncom 1. kola. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies