Ďalšia seniorka naletela falošnému synovcovi, prišla o 15 200 eur

NETKY.SK • 11 Júl 2023, 15:45 • 2 min
Ďalšia seniorka naletela falošnému synovcovi, prišla o 15 200 eur

Pondelok sa stal pre 80-ročnú seniorku naozaj nešťastným. Kontaktoval ju neznámy muž, ktorý sa vydával za jej synovca a naliehavo žiadal od nej tisíce eur na úhradu škody, ktorú spôsobil dopravnou nehodou.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. 

 

Seniorka mužovi, ktorý sa vydával za jej synovca, uverila a v snahe pomôcť poslúchala pokyny v telefóne. Snažila sa zabezpečiť požadovaných 15 000 eur. Z domu zobrala finančnú hotovosť a odišla do banky vybrať chýbajúcu časť peňazí. Po výbere peňazí vložila celú hotovosť do tašky, ktorú odniesla na pokyn falošného "synovca" do koša na Jelačičovej ulici v Bratislave. 

 

 

Počas celej doby bol neznámy páchateľ v telefonickom kontakte so seniorkou a inštruoval ju, ako má postupovať, a kde má tašku s peniazmi odložiť. Neznámy páchateľ tašku s peniazmi zobral na neznáme miesto, čím spôsobil seniorke škodu vo výške 15 200 eur. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava II začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.  

Polícia zároveň opätovne vyzýva seniorov, aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú z rôznych príčin a žiadajú ich o peniaze. Skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou polícia odporúča ihneď overiť u svojich príbuzných alebo iných osôb, ktorým dôverujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
KR PZ Bratislava, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies