REPORTÁŽ: Petr Janda optimisticky odkazuje No Name: Ste v polovičke, chlapci!

NETKY.SK • 3 Október 2021, 08:04 • 2 min
REPORTÁŽ: Petr Janda optimisticky odkazuje No Name: Ste v polovičke, chlapci!

Skupina No Name musela po prvýkrát v histórii pre chorobu zrušiť koncerty, a to je na scéne už 25 rokov. Štvrťstoročie oslávila novou skladbou Elity. Pozrite si, čo všetko prezradili líder Igor Timko a klávesák Zoli Šallai v exkluzívnom rozhovore pre Netky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Obľúbená skupina No Name vznikla v roku 1996 v Košiciach a tvoria ju štyria bratia Igor, Dušan, Ivan a Roman Timkovci a Zoli Šallai a Pavol Jakab. No Name majú na konte 8 radových albumov a všetky významné ocenenia. Kapela žne úspechy v Českej republike, kde získala už 11 cien Slávik bez hraníc. 

 

„My v kapele stále hlásame, že to, čo spievame, žijeme, a to, čo žijeme, spievame. A je logické, že keď sme v 20-tich rokoch napísali skladbu Ty a tvoja sestra, bol to náš hlavný záujem. Potom neskôr, keď sme naše milované manželky žiadali o ruku, tak to bolo Nie alebo áno. Ešte tesne predtým bola nejaká tá nevera, tak to boli Žily. A potom, keď nás začala zaujímať filozofia života, tak to bolo Hľadám a Čím to je,“ hovorí frontman kapely Igor Timko.

 

img

 

Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Šallai a Pavol Jakab uzavreli prvé štvrťstoročie svojho pôsobenia novou skladbou  Elity, ktorú uviedli presne v deň svojich narodenín.

 

„Teraz žijeme tým, čím asi všetci na Slovensku, v Čechách a na Morave. Máme pocit, že je stále menej ľudí, na ktorých sa dá spoľahnúť. A celá spoločnosť je v kríze a keďže nás to trápi a žijeme tým, tak sa snažíme vytvoriť impulz, aby ľudia rozmýšľali. A možno tých elít nie je málo, ale možno ich nie je vidieť. Ľudia na to reagujú veľmi intenzívne, a teda nechýbajú elity len nám, ale aj mnohým...“ prezradil Igor Timko.

 

img

 

Dvadsaťpäť rokov pôsobenia kapely považuje frontman Igor Timko za zázrak. Každý za tým hľadá nejaký recept alebo skratku k tomu, čo dosiahli. Je za tým len a len práca. 

 

„Pre mňa znamená No Name jedným slovom život. Ani som nad tým neuvažoval, či by som si to vedel predstaviť bez tejto kapely. Trvám na tom, aby to takto fungovalo ďalších 25 rokov. Ako povedal Petr Janda z kapely Olympic, ste v polovičke, chlapci,“ uzavrel Zoli Šallai.

 

img

 

Viac sa dozviete v exkluzívnom rozhovore s lídrom kapely Igorom Timkom a klávesákom Zolim Šallaiom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies