Štátny orchester zrušil plánovaný koncert opernej divy Anny Netrebko

NETKY.SK • 2 Marec 2023, 19:00 • 2 min
Štátny orchester zrušil plánovaný koncert opernej divy Anny Netrebko

Tchaj-pej - Taiwanský štátny symfonický orchester zrušil koncert ruskej sopranistky Anny Netrebko, plánovaný na 5. marca.

slovakia

left justify in out

Zdôvodnil to bližšie nešpecifikovaným "verejným záujmom", informuje TASR na základe stredajšej správy agentúry AP. Orchester vo vyhlásení ďalej uviedol, že za zakúpené lístky budú vrátené peniaze. Päťdesiatjedenročná Netrebko sa narodila v Rusku, no žije v rakúskej metropole Viedeň. Do minulého roka patrila k najžiadanejším interpretkám klasickej hudby. Keď sa však odmietla dištancovať od ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý vo februári 2022 rozhodol o invázii na Ukrajinu, Metropolitná opera v New Yorku s ňou ukončila spoluprácu. Jej manažér Miguel Esteban v reakcii na rozhodnutie taiwanského symfonického orchestra uviedol, že Netrebko ho komentovať nebude. Netrebko má v marci vystúpiť na koncertoch v Hongkongu a Tokiu a v júni by mala otvoriť 100. opernú sezónu v amfiteátri vo Verone. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies