V megazbore Joela Osteena v Houstone sa strieľalo! Ozbrojenú ženu zastrelila bezpečnostná služba (+VIDEO)

NETKY.SK • 14 Február 2024, 08:33 • 2 min
V megazbore Joela Osteena v Houstone sa strieľalo! Ozbrojenú ženu zastrelila bezpečnostná služba (+VIDEO)

HOUSTON - Dvaja policajti zabili v nedeľu ženu, ktorá začala strieľať v megazbore Lakewood Church v Houstone v americkom štáte Texas.

slovakia

left justify in out

Žena vo veku okolo 30 rokov ozbrojená dlhou zbraňou vstúpila do cirkvi v sprievode dieťaťa vo veku približne päť rokov v pondelok (12. 2.) krátko pred 14.00 h miestneho času (21.00 SEČ) a začala strieľať, povedal novinárom šéf houstonskej polície Troy Finner.

Dvaja policajti, ktorí v tom čase neboli v službe, ženu zneškodnili skôr, ako stihla niekoho zabiť. Pri streľbe utrpeli zranenia dvaja ľudia - dieťa, ktoré prišlo so ženou, a muž vo veku okolo 50 rokov.

Postrelené dieťa je v kritickom stave, uviedol Finner. Dodal, že polícia zisťuje, v akom vzťahu boli žena a dieťa.

Podľa polície bola strelkyňa identifikovaná ako 36-ročná Genesse Ivonne Moreno. Polícia tvrdí, že Morenovú zastrelili dvaja policajti mimo službu pracujúci na bezpečnostnej službe v jednej z najväčších megacirkví v USA.

V cirkvi s kapacitou 16.000 miest sa v okamihu streľby pripravovala bohoslužba v španielskom jazyku. Žena sa tiež vyhrážala, že má bombu, čo prinútilo políciu, aby prehľadala jej batoh a vozidlo, ale žiadna výbušnina sa nenašla.

Cirkev Lakewood Church je jeden z najväčších evanjelikálnych zborov v USA. Založil ho protestantský kazateľ John Osteen v budove opusteného skladu v máji 1959. V súčasnosti sú jeho hlavnými duchovnými pastiermi jeho najmladší syn Joel Osteen s manželkou Victoriou. Tamojšie  bohoslužby navštívi každý týždeň okolo 45.000 ľudí. Osteenove podcasty a rozhlasové programy sledujú milióny ľudí nielen v USA.

„Nechápeme, prečo sa tieto veci dejú, ale Boh to má pod kontrolou,“ povedal Osteen v reakcii na streľbu. „Zostaneme silní. Budeme pokračovať,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, TASR, AP News, Foto: ABC News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies