Zamestnanci oddelení dokladov Policajného zboru budú mať od budúceho roka vyššie platy

NETKY.SK • 22 December 2023, 13:30 • 2 min
Zamestnanci oddelení dokladov Policajného zboru budú mať od budúceho roka vyššie platy

BRATISLAVA - Oznámil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok počas dnešnej návštevy oddelenia dokladov na Ulici M. S. Trnavského v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Zvýšenie platov avizoval minister už skôr s tým, že sú to vyťažení pracovníci prvého kontaktu s verejnosťou, ktorí dennodenne poskytujú služby občanom pri žiadostiach o doklady. Oddelenia dokladov Policajného zboru, a to predovšetkým vo veľkých mestách, pritom dlhodobo čelia náporu žiadateľov najmä o občianske preukazy či pasy, v týchto dňoch aj o vodičské preukazy.

slovakia

left justify in out

„Od 1. januára 2024 postupujú z druhej do tretej platovej triedy. Týka sa to 395 zamestnancov oddelení dokladov na Slovensku, v rozpočte osobných výdavkov sme na to vyčlenili takmer 900-tisíc eur,“ spresnil minister Matúš Šutaj Eštok. Zaželal všetkým pekné Vianoce a pokojný priebeh služby v pracovných dňoch medzi sviatkami.

 

V tejto súvislosti minister vnútra informoval, že sa podarilo zažehnať situáciu s nedostatkom čistopisov vodičských preukazov. Predchádzajúce vedenie rezortu vnútra nezvládlo situáciu s verejným obstarávaním dokladov, v dôsledku čoho hrozilo, že polícia na prelome rokov prestane vydávať vodičské preukazy. Ministerstvo vnútra preto muselo pristúpiť k podpisu dodatku k zmluve s dodávateľom.


„Aktuálne však máme na sklade vyše 100-tisíc čistopisov vodičských preukazov, ktorými bez problémov vieme zabezpečiť žiadosti držiteľov tzv. ružových vodičských preukazov. Situáciu sa nám teda podarilo vyriešiť, čo ma veľmi teší,“ povedal minister vnútra. Doplnil, že v evidencii k 21. decembru polícia eviduje  147 312 držiteľov tohto typu dokladu, platnosť ktorého končí 31. decembra. Časť z nich však zrejme o nový vodičský preukaz zrejme žiadať nebude, a to z dôvodu vysokého veku.

 

Matúš Šutaj Eštok pripomenul, že ministerstvu vnútra stále hrozí vysoká finančná pokuta pre  neodborne pripravené obstarávanie dokladov z čias, keď rezort viedol Roman Mikulec. „Bolo by férové, ak by sa pán Mikulec v prípade vyrúbenia pokuty k záležitosti postavil ako chlap. Prečo by to mali platiť všetci daňoví poplatníci?,“ podotkol minister vnútra s tým, že o ukončení tejto veci  bude informovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Trend / TASR (archívna fotografia ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies