Banskobystrická mestská polícia začne od nového roka používať platobné terminály

NETKY.SK • 29 December 2022, 15:00 • 2 min
Banskobystrická mestská polícia začne od nového roka používať platobné terminály

BANSKÁ BYSTRICA - Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici spúšťa od 1. januára budúceho roka pilotnú prevádzku používania platobných terminálov. Budú alternatívou pre obyvateľov i návštevníkov mesta pri platbe za priestupky proti plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky uložené v blokovom konaní, ktoré bolo možné na mieste uhradiť v hotovosti. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa MsP Diana Lunterová.

slovakia

left justify in out

MsP od toho očakáva adekvátne zníženie počtu správnych konaní a pokles pohľadávok. Zároveň chce odbúrať administratívnu náročnosť, časové bremeno a finančnú záťaž polície i občanov. "Doteraz priestupca pokutu nezaplatenú na mieste uhradil bankovým prevodom, poštovým poukazom alebo priamo na MsP. Pri všetkých spôsoboch úhrady musí byť na prvom mieste obozretnosť pri zadávaní identifikačných údajov, inak hrozí, že platba sa nespáruje. Rovnako je nevyhnutné osobne navštíviť pobočku pošty alebo MsP, čo z hľadiska času nie je úsporné," konštatovala Lunterová. V prípade neuhradenia je blok na pokutu nezaplatenú na mieste sám o sebe exekučným titulom a postačuje na jej úspešné vymoženie. Podľa hovorkyne v praxi častokrát dochádza za uložené pokuty k exekučným konaniam, ktoré sú iba pozabudnutými platbami. "Do spustenia pilotnej prevádzky prebieha školenie príslušníkov MsP na používanie platobných terminálov v praxi. K dispozícii budú mať dve zariadenia. Poskytla ich banka, v ktorej má mesto hlavný účet, a teda realizácia platieb nie je ekonomickou záťažou," konštatoval náčelník MsP Viliam Pischko. Platobné terminály sú v mestskej polícii väčších miest už bežnou praxou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies