Vodiči pozor: Pokuta za dopravný priestupok môže prísť aj poštou

NETKY.SK • 1 Október 2019, 07:54 • 2 min
Vodiči pozor: Pokuta za dopravný priestupok môže prísť aj poštou

BRATISLAVA – Ak páchajú vodiči dopravné priestupky, policajti ich nemusia zastaviť a pokuta im môže prísť domov aj poštou. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

slovakia

left justify in out

Od utorka (1. 10.) bude polícia vo zvýšenej miere využívať inštitút objektívnej zodpovednosti. "To znamená, že v prípade nedodržania dopravných predpisov vám môže prísť pokuta priamo domov poštou bez toho, aby vás na ceste zastavili policajti," uviedla Bárdyová.

 

img

 

Prezídium Policajného zboru zároveň upozornilo aj na skutočnosť, že vodiči by mali svoje schopnosti pri vedení vozidla prispôsobiť počasiu. „Už teraz zažívate ranné hmly, čo okrem zlej viditeľnosti prináša aj zvýšené riziko šmyku na cestách, ukončujú sa poľnohospodárske práce, preto môžete častejšie stretnúť veľké pracovné stroje. Skontrolujte si osvetlenie vozidla a dajte si odstrániť prípadné nedostatky. Zvýšte svoju pozornosť, jazdite opatrne a predvídavo," poznamenala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru s tým, že nadránom a podvečer je aktívna aj lesná zver.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies