Zajtra vyrazí Mikuláš s políciou a žiakmi na cesty

NETKY.SK • 5 December 2023, 14:00 • 2 min
Zajtra vyrazí Mikuláš s políciou a žiakmi na cesty

KOŠICE - Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach pripravilo na zajtrajší deň, 6. decembra 2023, celokrajskú dopravno-preventívnu akciu s názvom „Mikuláš na ceste“, ktorá bude v čase od 10.00 h do 11.00 h prebiehať na vybraných úsekoch ciest Košického kraja. Dopravní policajti a policajné preventistky, v spolupráci so žiakmi 1. stupňa vybraných základných škôl, sa počas doby trvania akcie zamerajú na dodržiavanie povinností vodičov v cestnej premávke a ich pozornosti neunikne napríklad ani technický stav vozidla.

slovakia

left justify in out

Mikuláš bol svätec, ktorý si zdedený majetok neponechal iba pre seba, ale rozdal ho tým, ktorí to najviac potrebovali. A tak najmä deti sa v tento deň tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami.

Obdarovanými v tento deň však nemusia byť iba deti. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach pripravilo na zajtrajší deň, 6. decembra 2023, celokrajskú dopravno-preventívnu akciu s názvom „Mikuláš na ceste“, ktorá bude v čase od 10.00 h do 11.00 h prebiehať na vybraných úsekoch ciest Košického kraja.




Dopravní policajti a policajné preventistky, v spolupráci so žiakmi 1. stupňa vybraných základných škôl, sa počas doby trvania akcie zamerajú na dodržiavanie povinností vodičov v cestnej premávke a ich pozornosti neunikne napríklad ani technický stav vozidla.

Aký by to však bol Mikuláš bez darčekov? Deti základných škôl si pripravili upomienkové predmety – postavičky Mikuláša a čerta, ktoré budú odovzdávať vodičom. Tých vodičov, ktorých jazda bude bez porušenia pravidiel cestnej premávky, deti odmenia pochvalou a postavičkou Mikuláša. Postavičku čerta spolu s pokarhaním dostanú vodiči, ktorí budú jazdiť v rozpore s pravidlami cestnej premávky a povinnosťami vodičov.

 

Miesta konania akcie :

  • okr. Košice, Wattsonova ulica (pri Obchodnej akadémii)
  • okr. Košice,Trieda armádneho gen. Ludvíka Svobodu (smer na Tokajícku ulicu)
  • okr. Košice okolie, obec Seňa (pri materskej škole)
  • okr. Košice okolie, obec Valaliky (pred kostolom)
  • okr. Michalovce, Obchodná ulica (pri Lagúne)
  • okr. Trebišov, ul. M. R. Štefánika (okr. Spišská Nová Ves, obec Smižany, Tatranská ulica, Smreková ulica
  • okr. Rožňava, Štítnická ulica (parkovisko autoškoly)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / KR PZ KE, Foto: Žilinak.sk / Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies