V Košiciach prebehla policajná naháňačka ako z filmu, muža nezastavili ani varovné výstrely!

NETKY.SK • 19 Február 2021, 10:12 • 2 min
V Košiciach prebehla policajná naháňačka ako z filmu, muža nezastavili ani varovné výstrely!

KOŠICE - Muž nechcel auto zastaviť ani po tom, čo policajti vystrelili do vzduchu.

slovakia

left justify in out

V stredu krátko po 01.00 hodine v noci viedol 23-ročný Košičan, ktorý má zadržaný vodičský preukaz, osobné motorové vozidlo značky Nissan Micra po košickom sídlisku Nad jazerom. Policajti ho vyzvali, aby predložil doklady potrebné k vedeniu vozidla a podrobil sa dychovej skúške, to však Košičan odmietol.

 

Muž nereagoval na žiadne výzvy policajtov, odmietal úkony, na ktoré bol opakovane vyzývaný, protestne sedel vo vozidle a pri pokusoch o jeho predvedenie začal kopať do policajta. Po chvíli sa mu dokonca podarilo s autom ujsť, na čo zakročujúci policajti reagovali použitím varovného výstrelu do vzduchu. Čo nasledovalo? Vôbec nič.

 

img

 

Vozidlo počas jazdy zo strany na stranu zachytilo aj stĺp osvetlenia autoumyvárky. Preto jeden z policajtov namieril a vystrelil na pneumatiky, v dôsledku čoho sa vozidlo zastavilo. Hoci muž naďalej kládol aktívny odpor, príslušníci Policajného zboru ho za použitia donucovacích prostriedkov z auta vytiahli.

 

img

Počas prehliadky vozidla bolo nájdené igelitové vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky, nezisteného množstva a druhu, ale aj plynová pištoľ. Veci boli zaistené a zaslané na kriminalistickú expertízu. Keďže sa muž odmietol podrobiť dychovej skúške, na zistenie prítomnosti omamných alebo psychotropných látok mu bol odobratý biologický materiál.

Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol muž zo zadržania prepustený, avšak po výsledkoch kriminalisticko-expertízneho skúmania bude rozhodnuté o ďalšom postupe vo veci. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Košice Nad jazerom v súvislosti s týmto prípadom začal trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies