Tieto knihy vám pomôžu žiť lepšie

NETKY.SK • 7 Máj 2020, 6:53 • 2 min
Tieto knihy vám pomôžu žiť lepšie

Motivačná literatúra je populárna čoraz viac. Hľadá sa v nej nejaká záchrana, niečo, o čo by sa dalo zachytiť, keď sa padá a padá a na dosah je iba dno. A je to pomoc. Problém je v tom, že to funguje na určitý okamih - deň, týždeň, možno mesiac. Keď sa potom pominie to prvotné nadšenie a opakovanie si nejakého povzbudzujúceho citátu, človek musí ísť ďalej. Kto mu poradí a kto sa o neho postará? Nemôže na to byť predsa sám.

slovakia

left justify in out

Motivácia a viac
Vďakabohu, existuje aj taký druh knihy, ktorý motivuje, ale ponúkne aj niečo viac. Nie je to obyčajná kniha, nie je to náplasť. Je to skutočná a intenzívna nádej. Je to liek podaný na dušu. Rozdiel medzi takouto a obyčajnou motivačnou literatúrou je v tom, že kým tá všedná sa opiera o skúsenosť jednotlivca, tá výnimočná vychádza z poznania Boha. Čerpá múdrosť z Biblie a obsahuje svedectvo, že Boh je ozajstný.

 

img

 

Joyce Meyer - Ako zvládať svoje emócie
Joyce Meyer je autorka bestsellerov a jej životný príbeh je ako vytrhnutý z románu. Kedysi ju sexuálne zneužíval otec, až kým neopustila domov a neosamostatnila sa. Vydala sa, ale za manžela si vybrala manipulatívneho muža, ktorý sa povahou nápadne podobal na jej otca. Skončila by tragicky, ale zasiahol Boh, ona ho prijala do srdca a vyučovala sa v Jeho slove. Opäť sa vydala, tentoraz za kresťana, porodila deti a Boh ju povolal do služby. Cestuje a rozpráva o odpustení, káže davom o Božej milosti, otvorene hovorí o tvrdom detstve, aby tak pomohla tým, ktorí majú rovnakú bolestivú skúsenosť. Jej kniha Ako zvládať svoje emócie je určená každému. Je to totiž tak, že či už to tak niekto chce a či nie, cit je nám daný, a keď sa neovládne a nenaučí sa, ako s ním narábať dobre a rozumne, duša sa bude unášať na krídlach depresie, frustrácie, hnevu a strachu.

 

Rick Warren - Život s jasným cieľom

Rick Warren je americký pastor, ktorého služba sa dotkla toľkých sŕdc, že sa to ani spočítať nedá. Bol na tom aj dobre, aj ukrutne zle, syn mu spáchal samovraždu, on sám bol v mladosti hospitalizovaný a trpel depresiou.

 

Dnes má obrovský dar vykladať tajomstvá Biblie. V knihe rozoberá človeka ako takého. Vysvetľuje, že život a to bez rozdielu, má nejaký cieľ. Pokúša sa usmerniť pri hľadaní odpovede na otázku, ktorú si snáď položila takmer väčšina. Kto som a kam patrím, čo je zmysel všetkého?

 

img


Zdôrazňuje potrebu budovať vzťah s Bohom a aj to, aké dôležité je zaradiť sa do cirkvi. A o tom, že dielo narobilo rozruch, snáď ani reč nemusí byť. Dôkazom je i skutočnosť, že text obrátil k Bohu aj kriminálnika.

 

Max Lucado - Neotrasiteľná nádej
Svet vraj stojí na vratkých nohách a kedykoľvek je možnosť, že sa zrúti. Občas má jednoducho srdce niečo, kvôli čomu sa otriasa. Možno je to oblasť financií, ktorá nie a nie zlepšiť sa. Možno je to vzťah, ktorý viac uberá ako dáva. Nech je to čokoľvek, dá sa nad tým vyhrať. Stačí sa postaviť na skalu zasľúbení, ktoré vyriekol Boh. A držať sa neotrasiteľnej nádeje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona