Zadržali útočníka, ktorý mal vo vlaku na Spiši pobodať študentku

NETKY.SK • 2 November 2023, 13:30 • 2 min
Zadržali útočníka, ktorý mal vo vlaku na Spiši pobodať študentku

SPIŠKÁ NOVÁ VES - Polícia zadržala podozrivého, ktorý mal v stredu (1.11.) večer vo vlaku na Spiši pobodať 22-ročnú ženu. Umiestnili ho do policajnej cely. Informoval o tom Policajný zbor (PZ) SR - Košický kraj na sociálnej sieti s tým, že v jednom z vlakov smerujúcich z Košíc do Žiliny mal útočník bez zjavného dôvodu a náhle zaútočiť na 22-ročnú ženu, ktorá s ním sedela v spoločnom kupé.

slovakia

left justify in out

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania s doposiaľ neznámym predmetom boli žene spôsobené viaceré bodno-rezné poranenia v oblasti krku a rúk," uvádza polícia. Po príchode vlaku do železničnej stanice Spišská Nová Ves sa podozrivá osoba snažila z vlaku ujsť. Bezprostredne jej v tom až do príchodu polície zabránili spolucestujúci z vedľajšieho kupé.


Osobu podozrivú zo spáchania skutku po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. Vzhľadom na závažnosť skutku vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. "Bola vykonaná obhliadka miesta činu, počas ktorej bolo zaistených viacero stôp, ktoré budú podrobené znaleckému skúmaniu. Po ukončení bolo v súvislosti s týmto incidentom začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva," dodala polícia.

V súčasnosti vykonávajú ďalšie procesné úkony smerujúce k objasneniu všetkých okolností, ktoré sú podľa polície dôležité pre trestné konanie, a ktoré podozrivú osobu viedli k spáchaniu tohto skutku. Až po ich vykonaní a dôkladnej analýze bude rozhodnuté o ďalšom procesnom postupe. "Čiastkové informácie preto poskytovať nebudeme a bližšie informácie poskytneme, až keď to situácia vo vyšetrovaní dovolí," uzatvára PZ.

Žena pri útoku utrpela stredne ťažké poranenia, v súčasnosti je hospitalizovaná v spišskonovoveskej nemocnici a je podľa polície mimo ohrozenia života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, MZ SR, Foto: Facebook / Polícia Slovenskej republiky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies