Ibi Maiga koronavírus zľahčuje, upozorňuje naňho polícia

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 15:19 • 2 min
Ibi Maiga koronavírus zľahčuje, upozorňuje naňho polícia

BRATISLAVA - Polícia na stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR upozorňuje na to, že herec a spevák Ibrahim Maiga dlhodobo prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti zverejňuje príspevky, ktoré zľahčujú pandémiu koronavírusu. Zverejňovanie manipulácií a poloprávd v čase, keď denne zomiera na Slovensku viac ako 100 ľudí na ochorenie COVID-19, je výsmechom nielen zdravotníkov, ale aj pre pracovníkov v prvej línii.

slovakia

left justify in out

Herec a spevák Ibrahim Maiga  na svojej stránke na Facebooku nazbieral už päťtisíc priateľov a takmer osemtisíc sledovateľov. Policajti upozorňujú na to, že manipulovanie na sociálnych sieťach nemusí byť len formou statusov, ktoré osoba zverejní ako svoje vlastné myšlienky.

 

 „Inak sme prileteli na Zanzibar včera a tam je slovo korona, alebo Covid zakázané. Žiadne rúška nič. Čumeli všetci ako mucha puk,“ napísal Maiga v statuse, v ktorom „iba“ zverejnil správu od svojho známeho.

 

Dobre ranko priatelia, toto som sa dozvedel tu v Afrike 😂😂😂 žeby kvôli africkej mutácii 😂😂😂 veď im tam dobre šibe , ani...

Uverejnil používateľ Ibrahim Maiga Štvrtok 11. februára 2021

 

 Maiga neuviedol, či s obsahom danej správy súhlasí alebo nesúhlasí. Na tom však podľa polície nezáleží. „Z logiky veci vyplýva, že ak by s danou správou nesúhlasil, nezverejnil by ju, resp. by k nej pridal kritický komentár,“ doplnila polícia. Ako polícia ďalej vysvetľuje, známe osobnosti majú oproti ostatným osobám značnú výhodu. Vďaka známosti svojho mena majú automaticky niekoľko výhod, vrátane toho, že oproti ostatným získajú vyšší počet sledovateľov.

 

Tu v Bamaku/Mali, reštaurácie a a bary a obchody sú otvorené, podnikatelia ďalej podnikajú, kluby a koncerty deto,sloboda.

Uverejnil používateľ Ibrahim Maiga Štvrtok 4. februára 2021


„S veľkým publikom prichádza zodpovednosť, keďže vyjadrenia známej osoby sa tým pádom dostávajú k veľkému počtu ľudí. Známosť mena môže niektorých sledovateľov stránky presviedčať, aby si prebrali názory takejto osoby. Riziko ovplyvnenia je vyššie zo strany známych osobností, ako keby sme sa mali nechať ovplyvniť napríklad statusom našej susedky,“ pokračovala polícia.

 

IBRAHIM MAIGA ZNOVU MANIPULUJE VEREJNÚ MIENKU A ZĽAHČUJE PANDÉMIU Známe osobnosti majú oproti ostatným osobám značnú...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Pondelok 1. marca 2021


Polícia doplnila svoj status na sociálnej sieti o niekoľko faktov z posledných dní. Česká republika zakázala cestovanie do Zanzibaru. Niektorí českí turisti, ktorí sa odtiaľ vrátili, mali koronavírus a vedci skúmali, či nejde o agresívnejšiu, takzvanú juhoafrickú mutáciu. „Medzitým sa u našich susedov potvrdil výskyt tejto mutácie privezenej zo zahraničia,“ uzavrela polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies