Brazílsky prezident Da Silva nesúhlasí s angažovaním Ancelottiho

NETKY.SK • 7 Júl 2023, 18:30 • 2 min
Brazílsky prezident Da Silva nesúhlasí s angažovaním Ancelottiho

BRASILIA - Brazílsky prezident Luiz Inacio Lula da Silva sa nestotožňuje s angažovaním Carla Ancelottiho na post reprezentačného trénera.

slovakia

left justify in out

Skúsený Talian, ktorý trénuje Real Madrid, prevezme reprezentáciu päťnásobných majstrov sveta v júni 2024 pred Copa America. Na lavičke Brazílie sa stane prvým zahraničným trénerom od roku 1965. Vtedy na jeden duel viedol Selecao Argentínčan Filpo Nunez.

 

 

"Obdivujem Ancelottiho, ale ešte nikdy nebol trénerom Talianska. Prečo nezachraňuje svoju krajinu, ktorá sa neprebojovala na MS v Katare? Viesť európske mužstvo prešpikované reprezentantmi rozličných krajín je niečo úplne iné, ako trénovať v Brazílii. Chcel by som vidieť Ancelottiho, ako by sa mu darilo na lavičke Corinthiansu," uviedol Da Silva v rozhovore pre televíznu spoločnosť SBT. 

Najbližší rok bude dočasným trénerom Brazílie Fernando Diniz, ktorý povedie mužstvo v kvalifikácii na MS 2026. Brazílčania ju odštartujú doma proti Bolívii, následne ešte v septembri budú hrať aj v Peru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Real Madrid
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies