Za to, že je pravda vo víne, nie je veru pravda na vine. Ochutnali ste už víno Pútec?

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 14:00 • 2 min
Za to, že je pravda vo víne, nie je veru pravda na vine. Ochutnali ste už víno Pútec?

Rozhodli sme sa urobiť radosť milovníkom vína. Trošku sme pátrali medzi slovenskými vínami, aby sme vám mohli poradiť.

slovakia

left justify in out

Víno je obľúbeným nápojom už od nepamäti. Prvá zmienka o víne je stará viac ako 8 000 rokov. Existuje veľa druhov vín. Na každú príležitosť sa hodí iné. Pri výbere vína je najdôležitejšie poznať vlastné chuťové kanáliky. Niekto miluje suché alebo polosuché víno. Niekto zase červené, biele, či rosé. Možno vám pomôže, keď si zapamätáte, s akým vínom ste už v minulosti boli spokojní, a postupne sa tak možno naučíte pomenovať odrodu, pomer cukrov a kyselín, či množstvo tanínov.

 

img

 

Najlepším spôsobom je nechať si poradiť od someliéra, či iného odborníka na víno. Na Slovensku je dostupných mnoho druhov vín, od zahraničných, až po naše slovenské. Naša domáca produkcia nám ponúka množstvo vín z malých rodinných vinárstiev, ale aj z väčších vinárskych firiem. Nie každá rodinná firma však dokáže produkovať také kavlitné víno, ktoré by bolo vysoko hodnotené na prestížnych súťažiach.

 

My sme však také objavili. Víno Pútec nás očarilo. Získalo strieborné, zlaté medaily, medaily národného salónu Slovenskej Republiky a strieborné medaily Vinalies Internationales Paris 2016, 2017, 2018. Najväčším úspechom tohto vína je zlatá medaila Tramín červený polosladký –Vinalies Paris 2018. Na ich Instagrame sme našli krásne motto.

 

 

 

Rodinné vinárstvo Pútec sa každoročne zúčastňuje ochutnávok vín v malokarpatskej oblasti. Zákazníkom ponúkajú príjemný zážitok z degustácie vínka. Dozvedeli sme sa, že v ich pivnici ponúkajú súkromné degustácie, kde si môžete vychutnať ich vína priamo s komentárom od samotného vinára.

 

img

 

Niečo o vinárstve Branislav Pútec - Natali

Výrobe vína sa v rodine majiteľa firmy venovalo niekoľko generácií.  „Po nadobudnutí skúseností pri pestovaní hrozna a výrobe vína sme založili vinárstvo. Vinárstvo Branislav Pútec – Natali vzniklo v roku 2012,“ spomína ich web vinoputec.sk.

 

img

 

K výrobe vína pristupujú moderne a s láskou

Po šetrnom spracovaní hrozna mušty prechádzajú riadeným spôsobom fermentácie. Vyrábajú vína, ktoré dozrievajú v kvalitných francúzskych drevených sudoch a nerezových cisternách. Víno tak získava špecifickú arómu a chuť. Modernizáciou technologických zariadení a ekologickými postupmi vyrábajú kvalitné a chutné víno.

 

 

 

Čo všetko ponúkajú?

Firmám okrem vína ponúkajú medaily vyrobené na mieru, či doručenie zásielky v exkluzívnych drevených boxoch s ľubovoľným logom. Čo je lepšie, než skvelá kúpa, za rozumnú cenu? Táto rodinná firma nás veľmi milo prekvapila svojou kvalitou. 

 

img

 

Kúpou ich produktov, máte možnosť podporiť domácu produkciu a skvelé slovenské vinárstvo. V prípade akýchkoľvek otázok, pripomienok, či záujmu o spoluprácu, možete vinárstvo navštíviť na Pezinskej ulici 154 vo Vinosadoch, alebo navštívte ich e-shop priamo tu. Majú totiž víno, ktoré sa oplatí ochutnať!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies