Nemci oznamujú, že niektoré opatrenia budú platiť až do vytvorenia vakcíny

NETKY.SK • 30 Apríl 2020, 07:01 • 2 min
Nemci oznamujú, že niektoré opatrenia budú platiť až do vytvorenia vakcíny

BERLÍN - Štyri popredné nemecké výskumné organizácie uviedli, že niektoré nariadenia súvisiace s koronavírusom budú musieť zostať v platnosti, až do vytvorenia vakcíny alebo kolektívnej imunity.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zistenia 
V spoločnom vyhlásení sa zhodli, že ich matematické modely nezávisle od seba ukázali, že reprodukčné číslo je od marca menšie ako 1. Znamená to, že každá infikovaná osoba nakazila za uplynulý mesiac menej ako jedného človeka.

 

img

 

Opatrenia a správanie obyvateľstva 
Fraunhofer-Gesellschaft, Helmholtz-Gemeinschaft, Leibniz-Gemeinschaft a Max-Planck-Gesellschaft objasnili, že pokles v počte nakazených v Nemecku nastal vďaka obmedzeniam a zmenám v správaní obyvateľstva. Varovali však, že "situácia nie je stabilná a dokonca aj malé zvýšenie reprodukčného čísla by nás priviedlo do fázy exponenciálneho nárastu".

 

img

 

Kolektívna imunita 
Dodali, že na dosiahnutie kolektívnej imunity je potrebných niekoľko rokov a niektoré obmedzenia budú musieť zostať v platnosti. Experti tvrdia, že vakcína nebude dostupná skôr ako na budúci rok. Všetky štyri inštitúcie upozornili, že ľudia by mali dodržiavať hygienické nariadenia, úrady by mali viac testovať a monitorovať a pridať niektoré obmedzenia kontaktov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona