Kluby La Ligy už môžu trénovať v skupinách, Premier League sa pridá zajtra

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 17:8 • 2 min
Kluby La Ligy už môžu trénovať v skupinách, Premier League sa pridá zajtra

MADRID/LONDÝN - Španielsky futbal je od pondelka opäť o krôčik bližšie k reštartu sezóny 2019/2020 v La Lige. Kluby totiž mohli prejsť od individuálnych tréningom k príprave v skupinách do desať osôb. Na britských ostrovoch budú mať kluby najvyššej futbalovej súťaže takéto povolenie od zajtra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Posun v rámci tréningu 

La Liga nútene pauzuje od polovice marca, prerušila ju pandémia koronavírusu. Dnešné tréningy klubov už viac pripomínali spoločnú prípravu ako tie individuálne. Doteraz smeli hráči na trávniku pracovať s loptou, ale teraz už mohli tréneri naordinovať svojim zverencom aj prihrávky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sopitas Deportes (@sopitasdeportes),

 

La Liga už v júni 
Očakáva sa, že k tréningom bez obmedzenia príde v Španielsku počas najbližších týždňov, reštart La Ligy jej vedenie predpokladá na jún. V krajine sa situácia s pandémiou koronavírusu pomaly zlepšuje a vláda sa rozhodla zmierňovať prísne opatrenia. Kým vo veľkomestách Madrid a Barcelona reštrikcie uvoľňujú pomalšie, v ostatných lokalitách obmedzenia ubúdajú rýchlejšie.

"Je pekné vidieť, keď sa kluby môžu takto pripravovať. Je veľmi dôležité, že všetky tímy sa môžu dostávať do formy," myslí si šéf ligy Javier Tebas. Kluby a hráči dostali inštrukcie, aby stále dodržiavali prísnu hygienu, naďalej platí aj plošné testovanie v kluboch na dennej báze.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Javier Tebas Medrano (@javier.tebas),

 

Vzorom je Bundesliga 
Tebas tiež priblížil, že La Ligy môže pri reštarte postupovať podobne ako to urobilo Nemecko pri pokračovaní I. bundesligy. Jej prvé zápasy po viac ako dvoch mesiacoch sa konali počas ostatného víkendu. Tebas stále považuje za reálny termín reštartu 12. jún.
 

Situácia v Anglicku 

Kluby anglickej futbalovej Premier League sa môžu taktiež vrátiť k bezkontaktným tréningom v menších skupinách. Platiť to bude od zajtrajších hodín. Uvoľnenie si odhlasovali kluby na dnešnom stretnutí. Počas tréningov budú musieť hráči dodržiavať mimoriadne opatrenia, okrem samozrejmej hygieny stále platí pravidlo o sociálnom odstupe.

 

img

 

Opatrenia 
O tom, kedy budú povolené tréningy bez obmedzenia počtu a kontaktu, či o možnom termíne reštartu Premier League, rozhodne neskôr britská vláda. Aktuálne platí, že každý klub musí aspoň dvakrát týždenne podstúpiť testovanie na ochorenie COVID-19. Neohrozeným lídrom prerušenej súťaže je FC Liverpool.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona